Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin yargılandığı davada polisin savcılığa sunduğu tutanakta BirGün için "algı oluşturmak suretiyle halkı Polislere karşı kin ve nefret duygularına büründürmeye çalıştığı" iddia edildi.

Bilgi Üniversitesi'nden öğrencilerin ve akademisyenlerin 10 Ekim Katliamı için düzenlediği eylemde kamera ile kayıt yapan polis memuru ile öğrenciler arasında bir arbede yaşanmış ve bu arbedeyle alakalı da daha sonrasında öğrencilere dava açılmıştı. Öğrenciler olay günü rektörlükten izin alınmadan kayıt yapıldığı ve kendilerinin fişlendiğini iddia etmişti. Polis memuru ise kayıt yaptığı kameranın öğrenciler tarafından elinden alındığı ve darp edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 10 öğrenci hakkında; "görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kamu malına zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi suçlardan dava açıldı.

Sivil polis, Bilgi Üniversitesi'nde Ankara Katliamı'nı protesto edenleri fişledi!

"Kadınlar Barış İstiyor" dövizi tutanakta

T24'den Mahmut Kuruçay'ın haberine göre, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik-Tem Büro Amirliği olay günü çekilen görüntüler ve BirGün Gazetesi'nin internet sayfasındaki haberinde aralarında bulunduğu "GÖRÜNTÜ İZLEME İNCELEME TEŞHİS VE TESPİT" adlı tutunağı savcılığa sundu. Tutanakta polis memurunun iddia ettiği gibi kameranın elinden alındığı görüntüler bulunmazken; öğrencilerin ağacın altına koyduğu "KADINLAR BARIŞ İSTİYOR" yazılı döviz, öğrencilerin sosyal medya paylaşımları ve BirGün Gazetesinin "Sivil polis, Bilgi Üniversitesi'nde Ankara Katliamı'nı protesto edenleri fişledi!" başlıklı haberi yer alıyor. Tutanakta ayrıca BirGün Gazetesinin haberi ile ilgili olarak "Bahse konu BirGün gazetesi tarafından yapılan haberin tümü incelendiğinde 'görevli polis memurunun öğrencileri fişlemeye çalıştığı esnada öğrenciler tarafından suçüstü yakalandığı' algısını oluşturmak suretiyle halkı Polislere karşı kin ve nefret duygularına büründürmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır" denildi. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin davası 30 Eylül günü İstanbul 67. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: Birgun.net