KALANLARA SELAM OLSUN….

1 Kasım genel seçimlerinin sonuçları açıklanmaya başladığında kaygı ile dilimi ısırmış, hem BirGün’e hem de AKP iktidarının haksız uygulamalarına karşı çıkan herkese daha saldırganca ve bu defa hesapsızca saldırılacağını pek çoğumuz gibi o anda düşünmüştüm. Seçimlerin üzerinden çok zaman geçmeden gazetenin Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin’e eski yazı işleri müdürü Barış İnce başta olmak üzere pek çok BirGün emekçisine mahkeme yolları daha sık görünür oldu. Mahkemeler ile sesini kısamadığı BirGün’ü ekonomik alanda sıkıştırmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi! Gazetenin gelirlerine el koyarak yarattığı dikensiz gül bahçesine bir çiçek daha eklemek istedi. Okurlarının desteği ile yeni bir kampanya sürecine giren gazete, bu zorlu süreci atlatmak için kısıtlamalara gitmek zorunda kaldı. Bu nedenle gazetenin İzmir bürosu ne yazık ki, Şubat ayı itibari ile kapatıldı. Giderlerini kısarak zorlu dönemi atlatmaya ve ayakta kalarak halka doğru haberi vermek isteyen BirGün, bu zorlu dönemi de daha önce olduğu gibi okuyucularının desteği ile aşmayı başaracaktır.

Aynı gün doğduğum gazetem BirGün’üm. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ilk haberimi yazmıştım sana. Yedi yıla yakın süredir haber takibini yapmaktan gurur duyduğum, adını soranlara onurla söylediğim Halkın Gazetesi BirGün, seninle büyüttüm gazetecilik mesleğimi ve oğlum Mahir’i. 7 yıl önce bana verilen sorumluluğu elimden geldiğince yerine getirmeye çalıştığımı düşünerek, bu yolda yeni verilecek görevlerde yer almaktan onur duyacağım. Hayat mücadelem ve başka bir dünyaya olan özlemim ‘devrimci bir yol’la devam edecektir.

Tekel, Tariş direnişleri, grevler, manşetlere taşıdığım eğitimdeki gericileşme, yaşadığım için kendimi şanslı hissettiğim Haziran Direnişi, ağlayarak haberlerini yaptığım Soma katliamı, Yatağan Maden direnişi, Gezi’nin çocuklarının anıldığı tarihi eylemler, doğa direnişleri, kadın cinayetlerine karşı yapılan yürüyüşler. Nice 1 Mayıs’lar, 2 Temmuz anmaları ve tanığı olduğum, etkisinden asla kurtulamayacağım Ankara katliamı…. Bazen uzun bazen kısa binlerce haber ile İzmir’in sesini gazetedeki sayfalara taşımaya çalıştım. Başlıkları atarken sanki kendimi yazdığım haberlerim, yine görüşeceğiz elbet. Yine en güzel fotoğrafımla olacağım sayfalarında. Bu bir veda yazısı ise eğer, kalanlara selam olsun!

Yine görüşeceğiz.

BirGün yaşayacak ve bu düzenin değiştiğini de elbet yazacak.

Gülsen Candemir

Kaynak: Birgun.net