Mashable’da yer alan habere göre 32 milyon 880 bin 300 Twitter kullanıcılarının bilgilerini ele geçiren Rus hackerlar, bilgiler için 10 bitcoin (5 bin 800 dolar) para talep ediyor.

Her kayıtta bir ya da iki e-posta adresi, kullanıcı adı ve şifre yer alıyor. Ancak şifrelerin hiçbiri kriptolanmış değil.

‘BİLGİLER DOĞRU’

Sızdırılan veritabanlarının kaydını tutan Leakedsource internet sitesi 15 kullanıcı için yaptığı denemede sızdırılan bilgilerin doğruluğunu teyit ettiğini duyurdu: “Bu da on milyonlarca kişinin virüsten etkilendiği anlamına geliyor. Bu virüs Chrome ve Firefox gibi internet tarayıcılarında kayıtlı şifreleri ele geçirmiş olabilir.”

ŞİFRELERİN ÇOĞU 'KOLAY'

Ancak sızdırılan şifrelerin çoğu ‘12346’, ‘123456789’,‘qwerty’ ve ‘password’ gibi tespit edilmesi ‘kolay’ şifrelerden oluşuyor. Veritabanında şifresi ‘123456’ olan 120 bin hesap bulunuyor.

Diken'de yer alan habere göre, Twitter “İnsanları ve hesapları güvende tutmak için son şifre sızıntısında neyin paylaşıldığını öğrenmek için veritabanımızı kontrol ettik” diyerek kullanıcılarından şifreleri değiştirmelerini istedi.

Twitter’ın güvenlik uzmanlarından Michael Coates ise “Karanlık webdeki Twitter kullanıcı adı/şifre raporlarını inceledik ve sistemimize giriş olmadığını saptadık. Bütün şifrelerimizi kriptolanmış olarak saklıyoruz” diye yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in de sosyal medya hesapları ele geçirmişti.

Kaynak: Birgun.net