Şırnak’ın Cizre ilçesinde 20’nin üzerinde yaralının bulunduğu, altı kişinin yaşamını yitirdiği binanın bodrumundan ilk fotoğraflar paylaşıldı.

D’nın paylaştığı fotoğraflarda yaşamını yitirenlerin battaniyelere sarılıp bir odada bekletildiği görülürken, yaralılar ise tek sıra halinde açılan yer yataklarına yatırılmış bir şekilde bekliyor.

Vahşet bodrumunda bulunan 16 yaralının isimleri; pic.twitter.com/vpDwfKKtLL

— Faysal Sarıyıldız (@FaysalSaryldz) January 29, 2016

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada 31 kişinin altısının hayatını kaybettiğini, kalan 25 kişiden 16’sının ise yaralı halde yardım beklediğini belirtti. Sarıyıldız, yaralıların isimlerini paylaştı.

Diken'de yer alan habere göre; Cudi Mahallesi’nde geçen cumartesi günü yapılan tank ve top atışları sırasında yaralanan 28 yurttaş, bir evin bodrumuna sığınmış ve yaralılardan altı kişi hayatını kaybetmişti. Yaşamını yitirenler arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin hakkında tedbir kararı aldığı üniversite öğrencisi Cihan Karaman da bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise söz konusu yaralıları almak için giden ambulansların güvenlik güçlerince engellendiğine itiraz ederek,“Bunların hepsi yalan. Belki de yaralı değiller” yorumunu yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net