Bingöl'de 16 yaşındaki bir erkek çocuğunun 3 yıl boyunca 7 kişi tarafından cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. E.E.'nin durumu ​rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması ile ortaya çıktı, yapılan muayenede 3 yıl boyunca cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Cinsel istismar ve işkenceye maruz kalan çocuğun durumu ise ağır, hastanede tedavi altına alındı.

Sol'da yer alan habere göre, doktorun hastane polisine durumu haber vermesi üzerine kentte gözaltılar yaşandı. 13 yaşından 16 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. 40 ile 50 yaşları arasında olduğu öğrenilen 7 kişi mahalle esnafından oluşuyor. Gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine konulurken, 3 kişi serbest bırakıldı. Şüphelilerin E.E isimli erkek çocuğu dışında başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Mağdur E.E'nin annesi ekmek yaparken dengesini kaybedip tandıra düşerek yaşamını yitirdiği, ablasının annesinin ölümünden bir yıl sonra intihar ettiği, babasının böbrek hastası olduğu öğrenildi.

Bingöl'de cinsel istismar skandalıyla ilgili sosyal medyada da kampanya başlatıldı. #BingöldekiTecavüzeSessizKalma başlığı ile hashtag açıldı.

Kaynak: Birgun.net