BirGün/Ankara

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Binali Yıldırım’ın 91 günlük başbakanlığı döneminde neredeyse her gün bir terör olayı yaşandığına, asker, polis, sivil 230 kişinin yaşamını yitirdiğine, yaralananların sayısının da 664 olduğuna dikkati çekti.

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görev yaptığı dönemde meydana gelen terör olaylarıyla ilgili 14 Mart’ta bir rapor açıklayan Hakverdi, o tarihten sonra “başbakan dışında hiçbir şeyin değişmediğini” kaydetti. Hakverdi, AKP iktidarı döneminde terörün ülkenin en büyük sorunu, Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminin ise “felaket” olduğunu söyledi.

HERGÜN ÖLÜM VE ŞİDDET VAR
Ali haydar Hakverdi yaptığı açıklmada, "İçişleri Bakanı ve MİT’in görevini yapmadığı bu dönemde istihbarat, ‘enişteye’ emanettir" derken, Yıldırım’ın göreve geldiği 24 Mayıs 2016 tarihinden 24 Ağustos 2016 tarihine kadar geçen 91 günde 83 adet çatışma ve terör saldırısının gerçekleştiğini ifade etti.

Hakverdi şöyle konuştu: "Yani her gün en az bir terör saldırısı olmuştur. Bu süre zarfında 230 kişi (asker, polis, sivil) hayatını kaybederken, 664 kişi de yaralanmıştır. Bu verilere göre her gün 3 kişi terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralanmaktadır. Yine aynı dönemde gerek bomba yüklü araç gerekse de canlı bomba şeklinde 19 büyük saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıların 8’i ülkenin batısında gerçekleşmiştir. (bu verilere darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar dahil değildir) Binali Yıldırım döneminde bir darbe girişimi yanı sıra onlarca terör saldırısı olmuştur. Bütün bunlar olurken ne iktidar ne de MİT hiçbir saldırıdan haberdar olmamıştır.”

ALA VE FİDAN GÖREVDEN ALINSIN
Ali Haydar Hakverdi, iktidarın ülkeyi yönetemediğini, istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, “Bu nedenle iktidar gerekeni yapmalıdır. Efkan Ala ve Hakan Fidan, görevden alınmalı ve OHAL uygulaması kaldırılmalıdır” dedi.

Kaynak: Birgun.net