AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Can alan, kan döken terör örgütlerini lanetliyorum. Dün PKK tarafından şehit edilen polislerimiz, evvelsi gün Beytüşşebab Örgütü Başkanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün teşkilatlarımızın başısağolsun. Dün Diyarbakır'da trafik denetle görevini yapan polis kardeşlerimize bomba yüklü kamyonla saldırdılar. Saldırıda polislerimiz şehit oldu, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti.

'Bölge halkının sorunları, bizim sorunlarımız' diyen PKK ve onun uzantıları kan dökmeden geri durmadı. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak. Bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Aracıya, tefeciye, kanlı örgütlere ihtiyaç yok, bunlar ne yerli, ne milli. Bunların üst aklı dışarıda. Aynen FETÖ terör örgütü gibi. Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Milletimiz bunu iyice bilmeli.



Buradaki oyunun adını doğru koymamız lazım. Burada Türkyie'nin geleceği, kardeşliği, toprak bütünlüğü, üniter devlet yapımız, tek bayrak, tek devlet, tek vatan prensipleri yok. Ne var, İran'dan, Suriye'den, Türkiye'den toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı sağlamak.

Bunun için çok uğraştılar. Gerek 15 Temmuz'dan önce, gerek sonra bu terör örgütleri bir araya gelip plan yaptılar. 15 Temmuz oldu, öncesi her şeyi mükemmel şekilde yaptılarının, dönüşünün olmadığına karar verdiler. Plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek, milleti birbirine düşürmek. Daha sonra kurtarıcı gibi gelip, bu kardeş kavgasını sonu gelmez duruma dönüştürmek. Hesap buydu. 15 Temmuz gecesi, onların hesabının üzerinde bir hesap olduğunu hesap edemediler. 15 Temmuz, milletle onların seçtiği hükümetin ne kadar beraber olduğunu, ne kadar kenetlendiğini bir kez daha dünyaya gösterdi.

15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın, beklemiyorlardı. Birbirlerini kutlarken bir şaşkınlık. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda. Yağma yok, FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz, Türk adaleti hesap soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için.

FETÖ darbe girişiminden sonra kanlı yüzünü gösteren PKK terör örgütü başındaki baronlar bu kanın hesabını verecekler. Türkiye düşmanlarının kurdukları her türlü tezgah bozulacak. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar. Bu ülke için can veren şehitlerin, vatanımızdır, ülkemizdir, ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakacağız.

Kaynak: Birgun.net