Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Anayasayı mutlaka değiştirmeleri gerektiğini belirten Yıldırım, "Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Milleti kendine benzetmek değil, millet ne ise sen de o olacaksın.Eski alışkanlıklar artık sona erdi. Milletten başka güç vehmedilen başka kim olursa olsun bu millete ihanettir. Artık eski düzen yok. Eski çamlar bardak oldu. Biz yol yaptık, okul yaptık hastane yaptık. Bunları yapmak da bir lütuf değildi. Herkesin daha fazla refahtan pay alması için uğraştık."

'ANAYASA NE SÖYLERSE SÖYLESİN'
"Cumhurbaşkanını halkın seçmesi demokrasi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. 21-22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanı ‘Ben işe karışmam’ diyebilir mi? Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır."

'MUTLAKA DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR'
"Bu anayasayı mutlaka değiştirmemiz gerekiyor. Anayasa değişikliğini baktığınızda herkes istiyor ama neden değişmiyor? herkesin istediği birşey neden değişmiyor? Demek ki burada bir samimiyet sorunu var. Eğer millet kazanacaksa biz kaybedelim hiç önemi yok. Bizim bakışımız bu. Ama gördük ki bunların niyeti başka, o yüzden milleti daha fazla oyalamamak lazım."

ÇARE SANDIKTIR...
"Siyasetin tıkandığı her yerde çare millettir sandıktır, millettir. Ama milletin de işi gücü var sürekli bize destek atacak değil. Kendimize şunu dedirtmemeliyiz. 'Kardeşim biz sizi seçtin neden sürekli gelip duruyorsunuz.' Mecbur olduğumuz sürece milletin önüne sorun götürmemeliyiz. Bürokrat yönetmez, Bürokrat sadece yönetene destek olur. Türkiye'nin bir bürokrasi geleneği var. Yeni dönemde inşallah bürokrasi ve siyasetin enerjilerini birleştiren bir anlayışta buluşturacağımız. Bizim en önemli değerimiz vakittir. Vakit nakittir. Artık toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Bu seferlik neyse ama bundan sonra vaktimizi daha iyi değerlendireceğiz."

Kaynak: Birgun.net