AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Yüksek Askeri İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay'ı da kaldıracağız. Diğer partilerle süreci başlattık" dedi.

Yıldırım'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Şehitlerimizin son yolculuğuna gönderilmeleri, gazilerimizin tedavileri, şehit ve gazi yakınlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ilk günden beri kusursuz bir şekilde ifa etmenin gayretinde olduk.

Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’yi ziyaret ettim ve OHAL ile KHK’lar hakkında bilgi verdim. Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü İstanbul’da büyük bir demokrasi ve şehitler mitingi gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı’da hazır olacağız, Yenikapı’da tarihimizin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı tekrarlamak istiyorum. Gün birlik günüdür, beraber olma günüdür, birlikte Türkiye olma günüdür.

CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum ve onların bu büyük şölene, mitinge gelerek, dostluk, kardeşlik, birlik ve dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor, kendilerini pazar günü Yenikapı’ya bekliyoruz.

Darbe girişimi en büyük tahribatlardan birini de asırlık gözbebeğimiz TSK içinde yaptı. Cenabı Mevla’nın Kuran’da da bildirdiği gibi şer gibi gördüklerinizde hayır vardır, ola ki hayır gibi gördükleriniz de şer vardır. 17 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ denen örgüte amansız bir mücadele başlattık. Bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanı hep yalnız bırakıldı. Siyasi partilerden beklediğimiz desteği alamadık. Medyadan beklediğimiz desteği alamadık. Uluslararası planda da beklediğimiz desteği göremedik. 79 milyon bu hainlerle amansız mücadele ediyor.

Bu hain örgütü ve de bölücü terör örgütünü adeta jiletle kazır gibi bu mübarek topraklardan kazıyıp atacağız. Bu örgütlerin hem içeride, hem dışarıda zarar vermemesi için her tedbiri kararlılıkla bugüne kadar aldık, almaya devam edeceğiz. Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı ne anayasa olacaktı, ne hukuk kalacaktı, ne gazi meclis olacaktı. Siyasi irade tamamen yok edilecekti. Bugün özgür basından, insan haklarından, ifade özgürlüğünden hiçbir eser kalmayacaktı. Devletimiz de, milletimiz de uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşudur, milletimizin göğsünü darbelere siper etmesidir."

Kaynak: Birgun.net