Van'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Belediyeye 400 trilyon para geliyor, ne hizmet geliyor Van'a, soruyorum size? Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kinyas Kartal Bulvarı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde partililerine hitap etti.

Van depremi sonrasında bir televizyondaki canlı yayında iletişimin tamamen kesildiğini söyleyen Yıldırım, "İşte, nereden nereye? Bir saniye bile iletişim, ulaşım kesilmedi, Ankara buradaydı, yanınızdaydı. Geçmişte de yanınızda, bugün de yayınınızda, gelecekte de yanınızda olmaya devam edecek." diye konuştu.

"Biz Van'ı İstanbul'dan, İstanbul'u da Van'dan ayrı düşünebilir miyiz?" diye soran Yıldırım, "Van bizim için çok değerlidir, Diyarbakır, Erzurum gibi değerlidir. Bugün burada oluşumuz tam da bunun göstergesidir." ifadesini kullandı.

Van'a 14 yılda 20 milyar lira yatırım yapıldığını ve desteğin sağlandığını, bugün de toplam tutarı 270 milyon lirayı bulan 23 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini iddia eden Başbakan Yıldırım, yapımı tamamlanan eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Yıldırım, "Akıllarınca Türkiye'yi bölmeye çalışanlara inat biz yolları böldük, hayatları birleştirdik." dedi.

Ulaştırma konusunun kendi alanı olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Ne yaparsa yapsınlar, Van'ın çevre yolunu yapacağız, engel olamayacaklar, güçleri yetmeyecek. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Dağa çıkarılan gençlere sesleniyorum; Ey gençler, gelin bu umutsuz yolculuktan vazgeçin, bu sonu olmayan maceradan vazgeçin, sıcak yuvanıza, ana-baba ocağınıza bir an önce gelin. Devletimizin size uzattığı o sıcak eli tutun. El ele tutuşalım, birlikte daha güzel bir Türkiye için geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyelim. Terörün tuzaklarında genç ömrünüzü tüketmeyin sevgili gençler. Gelin artık. Şimdi kardeşlik, barış, omuz omuza verip geleceğe emin adımlarla yürüme zamanıdır." diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net