AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki 2023 sürecinde inşallah bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. Kuyruğunda Türk malı yazan uçağımızı uçuracağız" dedi.
Yıldırım, "Allah bizden yana" tezahüratı yapanlara, "Gençler hiç merak etmeyin Allah da bizden yana, millet de..." yanıtını verdi.

Yıldırım'ın konşmasından satır başları:

"Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi başka bir yerden geçmeye çalışırken kaza yapan minibüsteki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor. İnsan hatasını ortadan kaldıracak makine henüz icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Önümüzde bayram var, kaymak gibi yollar yaptık, yolları yaptık hayatları birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Bu kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Hükümetimizi kurulalı yarın bir ay olacak. Daha önceki hükümetlerdeki gibi ilk amacımız demokrasimizi geliştirmek. Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımız heyecanla Türkiye'yi daha büyütmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edecek. AK Parti bir Türkiye partisidir. AK Parti ile ne kadar övünsek azdır.Geçtiğimiz hafta AK Parti'nin tüm kadroları ile bir iftarda bir araya geldik. AK Parti hareketinin bir erdemliler hareketi olduğu, bir vefa hareketi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ankara'daki iftardan sonra İzmir'de şehit ve gazi aileleri ile iftarda bir araya geldik.

'BANA 'DEFOL GİT' DEMİŞLERDİ'
Savunma sanayine son 14 yılda aktardığımız kaynak tam 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Tankımızı yapıyoruz, milli piyade tüfeğimizi yapıyoruz. Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'den aldık bugün yüzde 60'ın üzerine çıkardık. İşte gelişen büyüyen Türkiye'nin geldiği nokta bu.Yerlileştirme yetmez, millileştirme de çok önemli Türkiye güçlendiği oranda dostlarına güven veriyor, düşmanlarına korku salıyor. Güçlü millet güçlü ordu ile mümkün olur.Türkiye güçlü bir ülke olmak zorunda. Çünkü çevremizde Türkiye'ye bel bağlamış, umut bağlamış bir çok ülke var.

Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, 'müdür senin sınav kağıdını vermedi' dediler. Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. 'Beni görmüyor musun, hadi defol git' dedi. İki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirmişti. Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık.

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var.

Türkiye bütün olumsuzluklar içerisinde, ilk 4 ayda dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardı. Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır. Bütün bu umut verici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimede gizli. Güven ve istikrar. Türkiye elde ettiği güven ve istikrar, güçlü siyasi iktidarla tam yol ileri devam ediyor. 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyoruz. Bizim anlayışımızla devlet güçlü olsun ki millet güçlü olsun. Kayıp yıllardan ayıran, güven ve istikrardır. Güven ve istikrar sayesinde Türkiye'nin ekonomisini 14 yılda şaha kaldırdık ve rekor üstüne rekorları kırdık. Bundan sonra yapacaklarımız bununla da sınırlı değil.

Hükümet programımızı açıklarken, daha fazla üreteceğiz demiştik. Yatırıma, istihdama, ihracata daha fazla kafa yoracağız. Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bir araya geldi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bir dizi kararlar aldı. Burada, üreten, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran bir ekonomi. Mali disiplinden vazgeçmeden gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler var. Yatırımcı önündeki kırtasiye işlerini kaldırıyoruz. Yeter ki yatırım yap, bu ülke insanları için iş, aş alanları oluştur. Onlarca belge, harçlar, vergiler... Yatırımcılar pes ediyor. Bunları ortadan kaldıracak, ekonomiye katkı sağlayacağı bütün imkanları sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Ezber bozan düzenlemeler geliyor. Nitelikli beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Diğer ülkelerde gerek Türk vatandaşı, gerek başka ülke vatandaşları olsun yetişmiş, uzman insanları ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni hatta vatandaşlık dahil olmak üzere kolaylık sağlayacağız. Daha fazla yatırımcı gelmesini sağlayacağız.

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis'e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?"

Kaynak: Birgun.net