Pakistan’ın Abbottabad şehrinde ABD’nin gerçekleştirdiği operasyonla öldürülen İslamcı terör örgütü El-Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in vasiyetnamesinin ortaya çıktığı öne sürüldü.

Ailesine ve cihatçılara tavsiyeler

BBC Türkçe’nin haberine göre, Amerikan basınında yer bulan Bin Ladin’in yaşadığı evden çıkartıldığı belirtilen belgeler, El Kaide liderinin malvarlığını ‘cihat’ yolunda faaliyetlere bıraktığını ortaya serdi.

Bin Ladin vasiyet mektubunda, ailesinden ‘vasiyetine uyulmasını’ ve mirasının ‘cihat yolunda, Allah rızası için harcanmasını’ istedi. Bin Ladin babasından da ölümü durumunda eşi ve çocuklarına bakmasını, kendisi için dua etmesini ve hayır işleri yapmasını talep etti.

Bin Ladin’in kişisel varlığının değerinin 29 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Sudan’da olduğu tahmin edilen malvarlığının nakit mi yoksa taşınmaz mı olduğu ve mirasçılara ulaşıp ulaşmadığı net değil.

El Kaide lideri vasiyetinde Batı’nın ‘terörle savaşı’ ve ABD’nin operasyonlarını da değerlendirdi ve “Bunun kolay bir savaş olacağını, hedeflerine birkaç gün ya da haftada ulaşacaklarını düşünüyorlardı. Bizlerin biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Sabredersek zafere ulaşacağız” dedi.

Sudan hükümeti Bin Ladin’i 1990’larda beş yıl boyunca misafir olarak ağırlamıştı.

Kaynak: Birgun.net