Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İtalyan avukatı Giovanni Trombini, şikâyet üzerine müvekkili hakkında açılan soruşturmanın temelsiz iddialara dayandığını ve Erdoğan'ın tüm mali hareketlerinin şeffaf ve yasal olduğunu öne sürdü.

Trombini, yolsuzluk ve borçlarını ödememesi nedeni ile hakkında yakalama kararı bulunan işadamı Hakan Uzan'ın başvurusu üzerine Bologna Savcılığı'nın Bilal Erdoğan ile ilgili soruşturma açmasını değerlendirdi.

‘SUÇLAMALAR TAMAMEN ASILSIZ'

Trombini, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, "Müvekkilim pek çok defa kara para aklama varsayımıyla herhangi bir ilgisi olmadığını, tüm ekonomik ve mali faaliyetlerinin şeffaf ve yasal olduğunu belirtmiştir. Yöneltilen suçlamalar tamamen asılsız" dedi.

‘SORUŞTURMA GİZLİLİK ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTÜLÜYOR'

Müvekkiline yöneltilen suçlamaların Floransa'daki bir avukat tarafından yapıldığını dile getiren Trombini, "Türk hükümeti aleyhine yayın yapan bir Twitter hesabından paylaşılan bilgilere dayanıyor. Soruşturma, gizlilik çerçevesinde yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Trombini, bugün itibariyle soruşturmanın kapsamını tam bilmemekle birlikte Bilal Erdoğan'ın belirttiği gibi, ortada en ufak bir kanıtın olmadığını iddia etti.

‘EĞİTİMİNE ODAKLANMAK İÇİN BOLOGNA'DA'

Avukat Trombini, müvekkili Erdoğan'ın sadece doktora eğitimine odaklanmak için Bologna'da bulunduğunu, doktorasını tamamladıktan sonra İstanbul'a döneceğini kaydetti. (Sputnik)


Kaynak: Birgun.net