Beyoğlu’nda bir apartmanın 3. katında sobadan çıktığı iddia edilen yangında, 15 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Cihan'da yer alan habere göre, olay 09.00 sıralarında Sütlüce Mahallesi Talip Paşa Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre sokak üzerinde bulunan bir apartmanın üçüncü katında sobadan kaynaklanan yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm daireyi sardı. Evde bulunan 5 kişilik aileden dördü, komşuları tarafından yanan daireden çıkarıldı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yurttaşlar tarafından çıkarılan şahısları ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri, sokağı araç ve yaya trafiğine kapatarak önlem aldı. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları yaptığı sırada bir bebeğin cansız bedeniyle karşılaştı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangın tamamen söndürüldü.

Yangının çıktığı evdeki yaralıları dışarı çıkardıklarını söyleyen bir apartman sakini, “Karşı komşusuyum ben zaten. Muhtelif bir şeyden çıktı karşıda yangın. 5 kişi normal yaşıyordu evde. 2-3 kişi de muhtemelen akraba ziyarete gelmişler onlar da vardı. 8 kişi. İşte bir kişi içeride kaldı, bebek. Öbürlerini çıkardık. 11 yada 12 aylıktı fazla değildi.” dedi.

Polis ekiplerinin yanan evde incelemeleri sürüyor. İncelemelerin ardından bebeğin cenazesinin adli tıpa götürüleceği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net