BİRGÜN / ANKARA

Beyninde bulunan tümör nedeniyle ayda iki kez, tanesi bin 300 TL olan iğnelerden kullanması gereken 14 yaşındaki Duygu Gül, yardım bekliyor.

1999’da yaşanan depremde kızını, bir trafik kazasında da oğlunu kaybeden, ayağındaki platin nedeniyle çalışamayan ve geliri bulunmayan Ünal Gül’ün kızı Duygu Gül, beynindeki tümörün bıraktığı leke nedeniyle yaşamını sürdürmekte zorlanıyor. Kastamonu’da oturan Ünal Gül, kızının tedavisi için ayda iki kez iğne olması gerektiğini ve ikisi 2 bin 600 TL olan bu iğneleri almakta güçlük çektiklerini söyledi.

Eşi de kanser

Art arda yaşadığı sorunların ardından eşinin de kanser olduğunu belirten Ünal Gül, "Kızım gözümün önünde eriyor. Yakalandığı beyin tümörü hastalığı için önce tablo çok vahimdi. Ancak kızım tedaviye olumlu cevap verdi. Şimdi bu hastalığı ayda 2 kez kullanacağı iğnelerle atlatacak. Ancak maddi zorluklardan dolayı bu tedaviyi yaptıramıyorum'' dedi.

“Destek bekliyorum”

1999 yılındaki depremde sol bacağından yaralandığını ve platin takıldığını kaydeden Ünal Gül, bu nedenle çalışamadığını da söyledi. Gül, "Sosyal güvencem yok. Şu ana kadar yeşil kart sayesinde kızım Duygu’nun tedavisini yaptırdım. Ancak artık Yeşil Kart’la karşılanamayacak tedaviler karşımıza çıktı. İlaçlar devlet tarafından karşılanmıyor. Kızımın tedavisi için destek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net