Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Brookings Enstitüsü’nde bazı gazetecileri salondan çıkarmaya çalışması konusunda yaptığı açıklamada, ABD’nin basın özgürlüğünü desteklediğine vurgu yaptı.

Sputnik'in Voice of Amerika sitesinden aktardığına göre, Rhodes gazetecilere verdiği brifingde ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Brookings’teki olaylarla ilgili haberleri gördüm. Söyleyebileceğim şeylerden biri şu: “ABD Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın her bir ülkesinde basın özgürlüğü ve bağımsız medyayı destekliyor” dedi.

‘TÜRKİYE İLE İLGİLİ KAYGILARIMIZI DAHA ÖNCE DİLE GETİRMİŞTİK’

Türkiye’de gazetecilere karşı atılan bazı adımlara dair kaygılarını geçmişte ifade ettiklerini hatırlatan Rhodes, ABD olarak uzun süredir bu konuları Türk hükümeti nezdinde doğrudan gündeme getirdiklerini söyledi.

Rhodes, “Brookings’te yaşananlara dair tam koşulları bilmiyorum, ama elbette bu konudaki pozisyonumuz, sadece ABD’de değil, Türkiye’de de bağımsız gazeteciliğin desteklenmesi ve saygı görmesi gerektiği yönünde” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net