Aslınur Özçakır

Büro Emekçileri Sendikası (BES), OHAL kararnameleri ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) eliyle kamudaki kadrolaşma çabalarının sonuçlarının tüm kamu emekçilerini tedirgin ettiğini belirtti.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, yaptığı açıklamada hukuktan adaletten sıkça bahsedilen bu süreçte yargının halinin içler acısı olduğunu, Adalet Bakanlığı’nda yaşanan sorunlu süreçlerin ve yargı emekçilerinin sorunlarının derinleşerek devam ettiğini söyledi.

PDY adı altındaki kadrolaşmanın boyutlarına dikkat çeken Aslan, 2010 yılındaki KPSS’nin 6 yıl sonra iptal edilmesi ile ortaya çıkan mağduriyetin Adalet Bakanlığı’nda da yaşanmaması için Görevde Yükselme Sınavı'nın mülakat kısmının iptal edilerek atamaların yazılı sınav sonuçlarına göre yapılmasını istedi. Aslan, 9 Kasım’daki Görevde Yükselme Sınavı için de şimdiden önlem alınmasını ve mülakatların kaldırılmasını talep etti. Her yıl “Havuz Tayini’’ olarak adlandırılan tayinlerin önümüzdeki yıla kadar durdurulmasının birçok yargı emekçisi mağdur ettiğini belirten Aslan, durdurulan komisyonlar arası tayinlerin bir an önce açılması gerektiğini söyledi. Aslan, "Tayini çıkan yargı emekçilerinin, yeni görev yerlerinde başlatılarak mağduriyetleri giderilmelidir" dedi.

“Yargı önünde hesaplaşacağım”
Aslan’ın ardından konuşan Devlet Personel Başkanlığı’nda Mali Hizmetler Uzmanı ve tek KESK üyesi personel Macide Kaplancıoğlu da, hiç bir gerekçe olmadan açığa alınmasını kabul etmediğini ve göreve geri geldiğinde kendisini mağdur edenlerle yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.

Kaynak: Birgun.net