10 yaşındaki Beratcan Karakütük cinayetinin zanlısı servis şoförü E.K İstanbul Gaziosmanpaşa'da yakalandı. E.K'nın verdiği ifade doğrultusunda, Beratcan'ın annesi T.K da gözaltına alındı.

Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüyle ilgili bir numaralı şüpheli olarak aranan servis şoförü Ersin K. polis tarafından Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındı.

Şüphelinin o bölgede oturan eski bir kız arkadaşına ulaşmaya çalışırken gözaltına alındığı öğrenildi.

İHBARLAR ÜZERİNE POLİS ÇALIŞMALARINI BÖLGEDE YOĞUNLAŞTIRDI
Polis tarafından günlerdir aranan şüpheli Ersin K.'nın izi bu akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa'da bulundu. Emniyet yetkilileri, özellikle son 24 saatte yurttaşların Ersin. K.'yı Gaziosmanpaşa'da gördükleri yönünde çok sayıda ihbar alınması üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını söyledi. Ersin K.'nın eskiden tanıdığı kız arkadaşının da bölgede oturması sebebiyle şüphelinin ona ulaşmaya çalıştığının değerlendirildiği belirtildi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibinden birinin, Gaziosmanpaşa'da sokak üzerinde yürüyen şüpheliyi fark ederek gözaltına aldığı belirtildi.

CİNAYET BÜRO AMİRLİĞİ'NE GÖTÜRÜLDÜ
Yakalandığında polise direnmediği öğrenilen. Ersin K. gözaltına alınarak Karadeniz Polis Merkezi Amirliği'ne getirildi. Şüpheli servis şoförü sağlık kontrolünün ardından da Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

SORGUSU SIR PERDESİNİ ARALAYACAK
Ersin. K.'nın sorgusunun ardından da 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümünün üzerindeki sır perdesinin aralanacağı bildirildi.

İHBAR YAKALATTI
Alınan bilgiye göre olaya ilişkin aranan servis şoförü E.K'nın yakalanması için çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin son dönemde sık görüştüğü kişileri belirleyerek, teknik takibe aldı.

KIZ ARKADAŞININ EVİNİN ÖNÜNDE YAKALANDI
Şüphelinin fotoğraflarının basında yer almasının ardından polisi arayan bazı yurttaşlar da E.K'ya benzeyen bir kişiyi Gaziosmanpaşa'da gördüklerini bildirdi. Emniyet yetkilileri, özellikle son 24 saatte bu yönde çok sayıda ihbar alınması üzerine çalışmalarını bölgede yoğunlaştırdı. E. K.’nın eskiden tanıdığı kız arkadaşının da bölgede oturması sebebiyle şüphelinin ona ulaşmaya çalıştığının değerlendirildiği belirtildi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibinden birinin, Gaziosmanpaşa’da sokak üzerinde yürüyen şüpheliyi fark ederek gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheli, ilçedeki bir hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. E.K'nın işlemleri devam ediyor.

Kartal Yıldız İşçimenler İlkokulu öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Şüpheki E.K., ifadesinde cinayeti nasıl ve neden gerçekleştirdiğini anlattı. E.K., Beratcan'ın annesiyle ilişkisi olduğunu iddia etti. Beratcan'ın bu ilişkiyi fark etmesi üzerine kimseye söylememesi için Beratcan'ı öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin, Beratcan'ı okul çıkışında aldıktan sonra servisin içerisinde ağzını bantladığı ve saatlerce çocuğu bu halde gezdirdiği öne sürüldü. Araçta personel taşınırken de Beratcan'ın ağzı bantlı şekilde minibüste olduğu da öne sürüldü. Zanlının iddiasına göre anne, oğlunun öldürüldüğünü biliyordu.

BERATCAN'IN ANNESİ DE GÖZALTINA ALINDI
E. K'nın verdiği ifadeler doğrultusunda annesi T.K., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen T.K, bir süre sonra sağlık kontrolüne götürülmek için emniyetten çıkarıldı. Sağlık kontrolünün ardından tekrar Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu arada baba E.K., de bilgisine başvurulmak üzere emniyete getirildi. ()

Kaynak: Birgun.net