Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suçlamalarda bulundu. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki “diktatör bozuntusu” polemiğine katıldığı canlı yayın programında dahil olan damat Albayrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “ABD’de toplumu ayrıştırıcı söylemleri ile tepki çeken başkan Adayı Donald Trump’a” benzetti.

Albayrak, NTV’de yaptığı açıklamada, Trump’un ABD’de bu ülkenin kurucu felsefesine aykırı olarak, “ayrıştırıcı bir söylem geliştirdiğine” dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’na şok suçlamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü; “Trump ne yapıyorsa ana muhalefet partisi onu yapıyor, ABD’de Trump neye hizmet ediyorsa ana muhalefet partisi ona hizmet ediyor. Son 5-6 yıldır bu parti, ana mecrasından çıkıyor. Bugün Trump ne yapıyor Amerika’da? En kritik suçu işliyor, ayrımcılık suçunu işliyor. ABD’de bu ağır bir suçtur. Bunu her gün televizyonlarda işliyor. Seçilme beklentisi olmadan acaba bazı tohumları mı ekiyor? Endişlenilmesi gereken konu CHP’nin nereye gittiğidir. CHP’li arkadaşlarımız, partinin ana ilkelerinden uzaklaştığından bahsediyorlar.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin, “milli ve manevi değerler etrafında birleştirici değil, ayrıştırmacı” olduğunu savunan Albayrak, CHP liderini ayrıca “edep ve ahlak çizgisinin dışına çıkmakla” da suçladı.

“CHP’Lİ VEKİLLERLE GÖRÜŞÜYORUM. RAHATSIZLAR…”

Çeşitli vesilelerle CHP’li vekillerle görüştüğünü de söyleyen Berat Albayrak, görüştüğü “CHP ile özdeşleşmiş de olan isimlerin” rahatsızlıklarını kendisine ilettiğini savudu. Albayrak, görüştüğü CHP’li vekillerin, “CHP’nin kurucu felsefesinden, ana ilkelerinden sessizce uzaklaştığından” dert yandıklarını da öne sürerek, “bu siyaset diliyle CHP’nin Türkiye’deki kamplaşmanın tarafı olduğundan bahsediyorlar. Şikayet ettiklerini duyuyorum, görüyorum. CHP açısından endişe edilmesi gereken bir durum var. Bu durum Türkiye’ye olumsuz bir enerji veriyor, olumsuz tohumlar ekiyor” dedi.

Kaynak: Birgun.net