Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Cnn Türk'te katıldığı programda "Kış gelmeden büyük bir ihtimalle doğalğaz indirimi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın Hande Fırat'ın sorularına verdiği cevaplar şöyle:

"Ülke olarak çok üzücü bir olay yaşadık. Bu darbe girişimi kesinlikle başarılı olamaz. Geçtiğimiz 10 yıl her yıl bir darbe girişimi yaşadık. Tespit olduktan sonra kararlı adımlar atıldı.

Cumhurbaşkanımızın kararlı tavrından sonra sizlerle iletişime geçip efsane yayınların yapıldığı döneme geçtik. Cumhurbaşkanımız son yüzyılda gelmiş geçmiş siyasetçilerden en büyük farkı halka kurduğu iletişimdir.

Cumhurbaşkanımızın halka hitabıyla birlikte milletin müdahalesi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız milletiyle bir bütün olarak çok sakin bir şekilde yönetti.

Sonuna kadar farklı endişeler yaşıyorsunuz. Yalan içinde bir ömür sürdürdükleri için genel olarak korkaklar ve takiyeciler. Korkakların en önemli özelliği gücü ellerine geçirince zalimden daha zalim oluyorlar.

Ateş ettiğiniz insan, sizin halkınız. Böyle bir zulüm olabilir mi? Bu zalimlik psikolojisi. Zoru gördüklerinde korkaklar aynı zamanda. İtirafçı olmaları, hemen birbirlerini satmaları...

"BENİM İÇİN BU ÖRGÜT, IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİDİR"
Türkiye'de tehdit olgusu uzun bir süre bitmeyecek. Bu farklı varyasyonlarla olabilir. Bölgede büyüyorsunuz, gelişiyorsunuz. Sinema filmlerinde izlesek inanamayacağımız olaylar yaşadık.

Örgütle alakalı yapının deşifresi tek tek bulunması, tespit edilmesi için biz her türlü adımları atacağız. Bu yapıda ciddi bir çözülme var. Çok titiz bir çalışma var. Dünyanın genelini tehdit haline alan bir iklimle karşı karşıyayız.

Mücadele devam edecek. IŞİD ne kadar terör örgütüyse ki bence bu IŞİD'den daha tehlikeli. Benim için bu örgüt IŞİD'den daha tehlikelidir. 15 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanı, Başbakanını yere göğe sığdıramıyorsunuz. Sonra 17 Aralık'ta ne yapıyorsunuz, bu nasıl takiyeciliktir.

"ÇOK CİDDİ BİR KADRONUN TASFİYE OLACAĞI BİR YAŞ OLCAKTI"
Paralel yapının eğitim sistemiyle nasıl beyin yıkadığı bugün ortaya çıktı. Gerek yargı gerek askeri kısımlarda çok hayati adım atılacaktı. Bu YAŞ son yılların en önemli YAŞ'ı olacaktı. Çok ciddi bir kadronun tasfiye olacağı bir YAŞ olacaktı.

Cumhurbaşkanımıza bir saldırı haberi olacağı haberini almadık. Güvenlik korumalarımız 3 tane helikopterin keşif için geldiğini gördü. Bölgedeki hareketliliği gördük. Bütün olası senaryolar konuşuldu. Ama helikopterlerin dönmesi ve ona yönelik kararların alınması Cumhurbaşkanımızın orayı terk etmesi bizim kararımızdı.

Tüm ekiple birlikte gidemedik. İnsanın en çok üzen husus şu: Orada bırakmak zorunda olduğumuz polis arkadaşlarımız oldu. Bu hainlerin ne kadar kahpeçe hareket edebileceğini biliyorduk. Nitekim 2 polisimiz şehit oldu.

"OHAL'LE CİDDİ ADIMLAR ATACAĞIZ"
Böyle bir düzmece darbe ile siz kaç kişiyi ikna edebilirsiniz. Bu hainler 79 milyon tarafından nesiller boyunca lanetlenecek. Çocuklarımızı da Allah'ın verdiği güç ile Elhamdülillah teskin ettik. O da bizde kalsın.

4 tane şehir alternatifi ile düşündük. Aydın Bodrum Dalaman ve İzmir alternatifti. Dalaman'a indik. Oradan İstanbul'a hareket etmemize son anda karar verdik. İndikten sonraki süreçte her ne kadar tansiyon yüksek olsa da çok başka atmosferde gerçekleşti. Herkes inanılmaz sakin ve rahattı. Elhamdülillah.

Gerek MGK gerek Bakanlar Kurulu gerek sonrasında yaptığımız güvenlik toplantılarında bir daha böyle bir sorun yaşanmaması için çalışıldı. OHAL'e karar verildi. OHAL'in amacı hızlı adım atabilme hususunda çıkarılan bir karar. Ciddi adımlar atacağız.

Dışişleri ve Adalet Bakanlığımız dosyasını hazırladı. Önümüzdeki günlerde ABD'ye gidilecek. Kanıtlarımız mevcut. FETÖ elebaşısının iadesi ile ilgili bir süreç içindeyiz. Sadece prosedürlerin halledilmesi kaldı. ABD ile ilişkiler konusunda şunu söylemek istiyorum.

ABD'nin şu soruyu kendisine sorması lazım. Türkiye toplumu ile ilgili bir süreç bu devleti ile ilgili değil. Bu kadar basit bir konuda 79 milyonu karşısına almak istemeyecek. Burada Yaver'den tutun Paşa'lara kadar açık ifadeler var. Cereyan eden olaylar var. Bu olaylar toplumun gözünde açık bir şekilde cereyan ettikten sonra savunulacak bir tarafı kalmadı.

Türkiye'de bu saatten sonra olağandışı bir olay noktasında siyasetin yeniden dizayn konusunda bir tavırla karşılaşılırsa Türkiye bilsin ki bu resim ve bu resimdeki siyasi figürler milli değildir.

Meseleye şöyle bakıyorum. Birlik mesajı fotoğrafı verildiği bir resim var ve bu resim bir terör örgütünün faaliyetlerine yönelik veriyor. Türkiye bir başka örgüt ile de mücadele veriyor. Terör örgütlerini ayıramayız. O partinin davet edilmemesine bu noktadan bakmak gerekiyor.

Beştepe daveti almayan HDP'nin örgütle aynı duruşu sergileyip sergilemediği sorulmalı. Halka zulmetmiş insanlara bizim merhamet göstermemiz lazım ama kurunun yanında yaş yanmaması durumu önemli. Bu titiz anlayışı devlet olarak göstereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Şuna da hazır olmak lazım. Bu yapının en önemli özelliği takiyyeciliğidir.

"DOĞALGAZDA CİDDİ BİR İNDİRİM YAPACAĞIZ"
Kış gelmeden havalar soğumadan inşallah doğalgazda ciddi bir indirim yapacağız. Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumzu alıcılarda süreç tamamlandı ama bazıları tamamlanmadı. Bu süreç tamamlanmasa bile biz kış gelmeden vatandaşımıza bu konuda güze haberler vereceğiz.

Belirsizlik her zaman için soru işareti uyandırır. Bu sürecin güçlü bir şekilde atlatılması Türkiye'yi daha güçlü kılacaktır."

Kaynak: Birgun.net