BURCU CANSU

Çorum Belediyesi’nin yeni dönem projelerini büyük bir gürültü ile kamuoyu ile paylaştı. Buna göre Belediye “4-6 yaş grubuna 6 Kur’an Kursu, 1 adet kız 1 adet erkek yatılı hafızlık Kur’an Kursu” inşaatına başladı. Daha önce de 23 milyon liraya mal olan bölgenin en büyük imam-hatip lisesi ve Çorum’un en büyük camisini belediye bütçesi ile gerçekleşmişti. Temel hizmetleri bile almakta zorlanan Çorumlular bu projeler karşısında şaşkın.


EĞİTİME PARA YOK
Çorum Belediyesinin açıkladığı projeler konusunda görüşlerine başvurduğumuz Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, il de özellikle okul öncesi eğitim de büyük eksikliklerin yaşandığının altını çizerek “Çorum Belediyesi eğitimin bütününe ayırması gereken parayı sadece dini eğitim faaliyetleri için kullanıyor” dedi.

Yerel yönetim yasasına göre belediyelerin eğitim için bütçe ayırabildiğini belirten Öztürk, “Çorum Belediyesi bütçesinin önemli bir kısmını dini eğitim faaliyetleri için harcıyor.Bütçeden eğitim adına harcama yapıyorum denilerek 4-6 yaş grubuna Kur’an Kursu açıyor olmak anlaşılır gibi değil” diye konuştu. Öztürk, 4-6 yaş grubunun Kur’an Kursu’na değil, okul öncesi eğitim merkezlerine gitmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Birgun.net