Karesi Belediyesi’nin 2’nci Sakarya Mahallesi’ndeki pazar yeri açılış törenine AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı. Kurban ve kurdele kesimi sonrası açılış yapıldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve muhtarlarla birlikte pazar esnafıyla sohbet eden Uğur, hayırlı olması dileğini iletti. Ardından basın mensuplarına çeşitli açıklamalar yaptı.

Karşılıklı atışma yaşadığı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ı sert bir dille eleştiren Uğur, Vali Yaman’ı kumpas yapmakla ve entrikacılıkla suçladı. Uğur, "Hepinizin bildiği gibi 28-29 Şubat’ta, Rotterdam’a, Ulaştırma Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yatırım ajansı yetkilileri, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye meclis üyeleri ve işadamlarıyla birlikte bir gezi yaptık. Döndükten sonra 10 Mart’ta başbakanımızın daveti üzerine Hollanda’ya beraber gittik. Bandırma’da düşündüğümüz yatırımla ilgili bütün bakanlarımızla görüşmeler yaptık. Yarın Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte tekrar Hollanda’ya bir çalışma ziyaretine gidiyoruz. Rotterdam Limanı’nda incelemeler yapacağız. Balıkesir’e Rotterdam’daki yatırımcıları getirmek istiyoruz. Rotterdam Limanı gibi dünyanın en modern, en çevreci limanını Balıkesir’e kazandırmak istiyoruz" dedi.

Sert sözlerle eleştiri

Kente yatırım kazandırmak için 35 günde üçüncü defa Rotterdam’a gittiğini belirten Uğur, "Turistik gezi için gitmiyorum. Balıkesir’deki ekmeği büyütmek için, iş için, Balıkesir’e sanayicinin gelmesi için, Balıkesir’in kabuğunu yırtması için gidiyorum. Fakat İstanbul’da Marmara Belediyeler Birliği’nin toplantısındayken, bir faks ile Salı günkü Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) toplantısına davet alıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ne zaman yurt dışına gidecek, ajans toplanıyor. Bu durum tamamen Balıkesir Valisi nitelikli dolandırıcı Mustafa Yaman’ın marifeti. Balıkesir’de kumpas hazırlamak, bütün bürokratları tehdit etmek, ortalığı karıştırmak, gezsin, tozsun, yesin içsin, hiçbir şeye imza atmasın anlayışıyla yapılan bir davranış. Bunu ben protesto ediyorum. Böyle bir anlayış olmaz.

Balıkesir’e biz vizyon projeleri yapıyoruz. Dün akşam Kuvayi Milliye Kavşağını Kuvayi Milliye yürüyüşüyle açtık. 4-5 gün önce Robotik Otopark’ımızı açtık. Çay Deresi’ndeki imalatımız devam ediyor. Rotterdam’dan döndüğümüzde sebze meyve halinin temelini atacağız. Daha sonra ilçelerimizdeki arıtma tesisleri su şebekeleri gibi o kadar çok işimiz var ki; biz bunlarla uğraşırken, Balıkesir’in valisi kumpasla, entrikayla, işlerimizi bozmakla, 9 aydır yapmadığı GEKA toplantısını yapmak gibi işlerle uğraşıyor ve tabi başarılı olamıyor. Başarılı olması da mümkün değil" dedi.

Önceki suçlamasını tekrarladı
Önceden de Vali Yaman için yaptığı suçlamaları tekrar eden Başkan Uğur, "Hasarlı evini sigorta ettirerek 500 bin lira sigortadan talep etti. Bu nedir? Hakkı olmadığı bir parayı almak için. H.......k yapmak için 500 bin lirayı almak için eve girdi, fakat ev sahibi yakaladı. "Defol git" dedi. Türk Ceza Kanunu’nun 158’inci Maddesi "K" bendine göre; sigortadan para almak için yapılan bu iş nitelikli dolandırıcılıktır. Bunu da tüm kamuoyunun önünde, basın mensuplarının önünde bir kez daha tekrarlıyorum. Bu kişi değil Valilik, devlet memurluğu bile yapamaz. Balıkesir’in ahengini bozan, düzenini bozan, yapılacak işlere engel olmaya çalışan bir zattır" diye konuştu. Uğur, basın toplantısı bittikten sonra İstanbul’a hareket etti.

Olayın geçmişi
Başkan Uğur, geçen 15 Şubat’ta Çocuk Köyü’nde belediyenin icraatlarını anlattığı toplantıda Vali Mustafa Yaman’ı sigorta konusu için ’"Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlamasıyla eleştirmişti. Vali Yaman, Uğur’un açıklamalarını reddetmiş, Cumhuriyet savcılığına kendisi için soruşturma açtırdığını ve "Kovuşturmaya yer olmadığına dair" karar verildiğini söylemişti.

Kaynak: Birgun.net