Karaman'a bağlı AKP'li Kazım Karabekir Belediyesi'nin Sarıkeçili yörüklerinin geleneksel göç kervanı şenliğini basarak, çadırlarını yaktığı ve gelen misafirleri darp ettiği, baskını bizzat belediye başkanının yürüttüğü belirtildi.

Sarıkeçili yörüklerinden Pervin Savran, belediye ekiplerinin dağıttığı festival alanında yaptığı konuşmada, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

"Destek için burdasınız" diyen Pervin Savran şunları söyledi: Birlikte bir araya gelme kaygısıyla engellemeye çalışılıyorlar. Levhalarımız yok ediliyor, gelen konuklarımız yoldan çevriliyor, 'etkinlik iptal oldu' deniliyor. Yetmiyor... ifadeler alınıyor, tutanaklar hazırlanıyor hakkımızda. Mücadelemizi vereceğiz."

Pervin Sarvan iki gün önce şenliğin açılışında yaptığı konuşmada şöyle demişti; ""Yolumuz yok. Bir damla suyumuz yok. Bakmayın tebessüm ediyoruz. İnsanlar eğleniyor fakat içimiz öyle değil. Memleketimin öbür tarafında kanlar dökülüyor. Analar yanıyor, ağlıyor. Bizler de üzülüyoruz. Biz de bize düşeni her Türk evladı gibi yaparız. Bana bu gücü veren Atam, cumhuriyetim ve dalgalanan bayrağımdır. Bu dumanı tüten çadırlar var ya tekrar bir daha tarih yazdırtmayacak. Tekrar İstiklal Marşı yazdırtmayacak. Biz bu gücü doğadan alıyoruz. Bu desteği ormanlardan, dağlardan alıyoruz. Allah ömrümüzü ve sayımızı arttırsın. Göçümüz hayırlı olsun. 'Sonsuza kadar göçmeye varız' diyoruz."

Karaman Belediyesi geleneksel Sarıkeçili göç şenliğini bastı! Çadırları yıktı, konuklara saldırdı! Herkes duysun! pic.twitter.com/LRxlnWprh9

— özcan yüksek (@ozcanyuksek) May 16, 2016Kaynak: Birgun.net