Adana'da 3 yaşındayken kızamık hastalığına yakalanan ve yanlış tedavi sonucu felç olan 56 yaşındaki Mehmet Bozaslan, 40 derece sıcakta güneş altında otopark görevlisi olarak çalışıyor.

Merkez Seyhan İlçesi Hacı Ömer Sabancı Caddesi'nde elindeki otopark yazısıyla, müşterileri bekleyen 5 çocuk babası Mehmet Bozaslan, iş beğenmeyen gençlere tavsiyede bulundu. Sıcaklığın özellikle yaz aylarında 45- 50 derecelerde hissedildiği Adana'da gün boyu çalışan Bozaslan, kazandığı parayla da 5 çocuğunu geçindirdiğini söyledi.

Araçlarını otoparka getirenlerin büyük takdirini toplayan Bozaslan, "30 yıldır çalışıyorum, kazandığı parayla çocuklarımı okuttum, ailemi geçindirdim. Emekliğime kısa bir süre kaldı. Gençler iş beğenmiyor, herkes kolay para kazanmanın yolunu arıyor. Ben bu halimle çalışıyorum, sıcaktan da hiç etkilenmiyorum. Halimden gayet memnumum" dedi.

Yaptığı işi gençler yapamaz

Otopark İşletmecisi 26 yaşındaki Emir Serez de, Mehmet Bozaslan'ın tüm esnaf ve müşteriler tarafından sevildiğini söyledi. Serez, "Mehmet Amca, yaşına ve engeline rağmen bu sıcakta çalışıyor. Sıcakta herkes bu işi yapamaz günümüzün gençleri ise hiç dayanamaz" diye konuştu.

()

Kaynak: Birgun.net