Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2 gün süren TBMM Gurubu 26’ncı dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme ve Parti Meclisi Toplantısı için bulunduğu Antalya’da açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada "Saray daha çok korkacak. Türkiye’de korkuyu saraya hapsedeceğiz. Herkes bu ülkede, sokaklarında, caddelerinde özgürce gezecek. Bunu sağlayacağız. Bunu sağlamak için bedelse bedel ödeyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu "İktidara gelemedik ama yerel yönetimlerde bütün belediyelerimizde asgari ücret en az 1500 lira yaptık. Aile sigortasını uyguluyoruz. Pek çok belediye yoksul ailelerde kadının hesabına belli bir para yatırıyor. Bu uygulamayı inşallah bütün Türkiye genelinde bütün belediyelerimizde hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum” sözlerine de gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Birileri diyor ya ‘Tarih 1919’la mı başlıyor?’ Sen bilmezsin tarih insanlık tarihiyle başlar. İnsanlık tarihini de ancak insan olanlar bilir. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarından birisidir. O nedenle 19 Mayıs’ı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak onur ve gururla kutlarız. Cumhuriyet, insanı birilerinin kulu olmaktan çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür yurttaşı yaptı. ‘Kimse kimsenin kulu kölesi olmayacak’ dedi. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Fazilettir. Türkiye Cumhuriyeti değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek, demokratik, laik sosyal, hukuk devletidir. Bunun da en büyük güvencesi CHP’dir"

Kaynak: Birgun.net