AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmalarının ele alındığı bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme için saat 10.00'da AKP Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu, makam aracından inişinde Başbakan Yıldırım karşıladı.

Başbakanlık'tan görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmaları yer aldı.

Görüşmesinde, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüşün benimsendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na FETÖ soruşturmalarında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü öne sürdü. Başbakan Yıldırım'ın, askeri operasyonların yanı sıra Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili de Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği bildirildi.

Görüşme sonrası taraflardan henüz bir açıklama gelmezken, Başbakan Yıldırım'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmenin de bugün gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

Kaynak: Birgun.net