BURCU CANSU / [email protected]
@burcu_cansu

Hükümet’in ‘’halkın haber alma hakkını’’ karşılamak üzere oluşturduğunu açıkladığı BİMER, örtülü yanıtları ile ‘’sır küpü’’ oldu.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçen günlerde Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile ilgili bilgi almak üzere başvurdu.

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının sayısı ve maaşları, intihar eden asker sayısı gibi soruları yanıtlamayarak haber konusu olan BİMER, Nazlıaka’nın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu TOMA sayısı, araç başına yapılan ödeme tutarı, bu alımlar için hangi tarihte ve hangi usullerle ihale açıldığı, ihaleleri kazanan firmalara ilişkin sorusuna da benzer bir karşılık geldi.

‘Yeterince TOMA var’

Nazlıaka’nın başvurusuna verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“BİMER kapsamında yapmış olduğunuz başvuru incelendi. Emniyet Genel Müdürlüğü kuvvesinde toplumsal olaylara müdahale etmeye yönelik YETERİ KADAR TOMA aracı bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2014 yılı içerisinde İHTİYAÇ DUYULAN MİKTARDA TOMA alımı yapılmış, 2015 ve 2016 yıllarında TOMA alımı yapılmamıştır. TAHSİS EDİLEN BÜTÇE ÇERÇEVESİNDE alımlar gerçekleştirilmiştir. Sözkonusu araçların SATIN ALMA İŞLEMLERİ 4734 SAYILI KAMU LE KANUNU HÜKÜMLERİNE GÖRE gerçekleştirilmiştir.’’

İkinci başvuruda da aynı yöntem

Nazlıaka, ilk başvurusuna verilen gizemli yanıtlar nedeniyle ikinci bir başvuruda daha bulundu. BİMER, yine aynı yöntemi izleyerek, ‘’Daha önce de aynı talebi içeren başvurunuzun olduğu ve ilgili makamlarca tarafınıza cevap verildiği anlaşılmıştır’’ denildi ve yazının altına ilk yanıt eklendi.

Kaynak: Birgun.net