Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin ardından ilk kez Genelkurmay'ı ziyaret etti. Başbakan cuma namazını da Genelkurmay karargahında komutanlarla birlikte kıldı.

15 temmuz'dan 3 hafta sonra, Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başbakanlık konvoyu yoğun güvenlik önlemleri altında geldi genelkurmay karargahına. Ziyarette, başbakanlık korumalarının yanısıra; tam teçhizatlı ve uzun namlulu silahlarıyla özel harekat polisleri, zırhlı kobra araçları da hazır bulunduruldu.

Başbakan Yıldırım'ı; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 temmuz gecesi Akar'a vekalet eden Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar ve Genelkurmay Genel Sekreteri İrfan Özsüt karşıladı.

Yıldırım,15 temmuz gecesi komutanın rehin alındığı makam odasının hemen önündeki şeref defterini imzaladı. O gecenin belki de en kritik noktasında, bu görüntüyü verdiler başbakan, yaşananları daha önce Orgeneral Hulusi Akar'dan dinlemişti, ama bu kez yerinde bilgi aldı.

Ziyaret beklenenden uzun sürdü. Başbakan Yıldırım'ın cuma namazını AKP'nin karşısındaki Başyazıcıoğlu Camii'nde kılması beklenirken, son anda karar değiştirildi.

Başbakan cuma namazını da Genelkurmay karargahında komutanlarla birlikte kıldı. Başbakan Yıldırım cuma namazı sonrasında da bir süre karargahta kaldı daha sonra karargah yerleşkesindeki Milli Savunma Bakanlığını ziyaret etti.

Kaynak: Birgun.net