Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında saat 18.00'da yapılması planlanan görüşme 45 dakika gecikmeyle 18.45'te başladı. Görüşme 1.5 saatin ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Davutoğlu görüşmesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmayacak. Gerekçe olarak ise kritik zirvenin 'olağan bir görüşme' olduğu belirtildi. AKP'nin olağanüstü kongreye gideceği iddia edildi.



Başbakan Davutoğlu'nun yarın gerçekleşecek AKP MYK toplantısı aonrasında basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. Davutoğlu'nun saat 11.00'da açıklama yapması bekleniyor.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan ve Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi Erdoğan Davutoğlu görüşmesini değerlendirdi.

Selvi, "Gergin hava var. Sorunların çözüldüğünü göstermiyor. İstifa yok ama sıkıntılı bir durum var. Ne olduğunu, ne ölçüde olduğunu bilmiyoruz. Herhangi bir istifa söz konusu değil. Hava biraz daha yumuşamaya, istifa seçeneği değil de yeni bir ilişki oluşturacaklar. Yola nasıl devam edecekleri şekilde bir hava hakim oldu." dedi.

Kaynak: Birgun.net