Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, PKK yöneticilerinin Kürt bölgesinden Türkiye'ye yönelik doğalgaz sevkiyatına ilişkin yaptıkları açıklamalar nedeniyle ‘şiddetle kınadığını' bildirdi.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, PKK yöneticilerinin doğalgaz sevkiyatına yönelik açıklamalarının Kürt bölgesinde yaşayan halka karşı olduğu belirtilerek, "PKK yöneticilerinin Kürdistan bölgesinden Türkiye'ye yapılacak doğalgaz sevkiyatına ilişkin tehditlerini şiddetle kınıyoruz. Bu tehditler Kürdistan halkının çıkarlarına karşı yapılmıştır. Halkımız ağır bir ekonomik krizden geçerken PKK'nin bu açıklamaları kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

IKBY hükümetinin ekonomik krizden çıkmak için girişimlerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Kürdistan bölgesi hükümeti ekonomik krizi aşmak için çareler aramaktadır. Hükümetin bu adımlarına karşı yapılacak her türlü girişim ve eylem direkt Kürdistan bölgesine karşı düşmanlıktır. O nedenle PKK'nin bu tehditlerini bir kere daha şiddetle kınıyoruz."

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr