Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki İbrahim D., çatapat ve mantar tabancasında kullanılan barutlu mantar ile yaptığı karışımın patlaması sonucu yaralandı.

Çocukların en büyük ve en tehlikeli oyuncağı olarak gösterilen mantar tabancası, çatapat, kızkaçıran gibi patlayıcılar tehlike saçmaya devam ediyor. Yasak olmasına rağmen rahatlıkla satışı yapılan patlayıcılar son olarak İnegöl'de bir çocuğun hayatını az daha karartıyordu. Mesudiye Mahallesi Ferik Sokak'ta oynayan İbrahim D., çatapat ve mantar tabancasında kullanılan barutlu mantarla tehlikeli bir deneme yaptı. İki patlayıcıyı bir taşın üstüne üst üste koyan çocuk, onları yakın mesafeden patlatmaya çalıştı. İbrahim D., eline aldığı taşla patlayıcılara var gücüyle vururken, patlayıcılar gürültü ile patladı. Patlayıcılardan çıkan alevlerin arasında kalan İbrahim'in boynu ve yüzünün tamamı ile saçlarının bir kısmı yandı.


Yaralanan çocuk bağırarak yardım istedi. İbrahim, ailesi tarafından araçla İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Boynu ile yüzünde birinci derece yanıklar oluşan çocuğun kafasına ve boynuna kadar özel sargılama yapıldı.

Kaynak: Birgun.net