Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin barışçıl bir çözüm bulmak için çalışma yönünde anlaşmaya varmalarının ardından çatışma çıktı. Azerbaycanlı ve Dağlık Karabağlı askerlerin yaşamlarını yitirdiği bildiriliyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan tarafından desteklenen Dağlık Karabağlı ayrılıkçılarla Azerbaycan askerleri arasında çatışmaların tekrar başlamasından bu yana dün ilk kez Viyana'da bir araya gelmişlerdi. Çatışmaların tekrar başlamasıyla onlarca kişi hayatını kaybetmiş ve iki ülke arasındaki ilişkiler kötüye gitmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesin ihlal edilmesi sonucunda Dağlık Karabağ yakınında bir askerlerinin öldüğünü duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Sarkisyan ve Aliyev'in ateşkesin ve barışçıl çözümün gerekliliği konusunda anlaşmaya varmaları, ABD, Fransa ve Rusya tarafından yapılan ortak bir açıklamada da duyurulmuştu. Viyana'daki toplantının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, taraflar arasında taviz vererek tatmin edici bir çözüme varma iradesi olduğunu hissettiğini söylemişti.

Kaynak: Birgun.net