'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne 64 ülkeden 1406 akademisyen imza ile destek verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Hükümeti tarafından muhalif olan herkese şiddetli baskının uygulandığının vurgulandığı metine aralarında Gilbert Achcar, Michael Ash, İmzacılar arasında Etienne Balibar, Korkut Boratav, Martin van Bruinessen, Victoria Chick, Noam Chomsky, James Crotty, Gerald Epstein, Ben Fine, Gerald Friedman, Jayati Ghosh, David Graeber, Geoff Harcourt , Janroj Keles, Marc Lavoie, Katherine Newman, Bertell Ollman, Özlem Onaran, Esra Özyürek, Robert Pollin, Malcolm Sawyer, Lynne Segal, Engelbert Stockhammer, Mehmet Uğur, ve John Weeks'inde bulunduğu 1406 akademisyen imza attı.

İmza metninde şu ifadeler yer aldı:

"Akademisyenlere karşı başlatılan bu cadı avına yanıt olarak Türkiye'de akademik özgürlük istediğimizi belirtmek için bu bildiriyi imzaladık.

Uluslararası topluluklardan istediğimiz şey, seçilmiş temsilcilerin Türkiye Hükümeti'ne seslenerek Barış isteyen akademisyenler hakkında başlatılmış olan bu cadı avına son verilmesi, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılması, akademik özgürlüklere saygı duyulması, görevden uzaklaştırılan ya da işten çıkarılan akademisyenlere görevlerinin geri verilmesini sağlamalarıdır. "

Kaynak: Birgun.net