Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza atan Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Mustafa Şener’in üç yılda bir yenilenen görev süresini, ‘dosyasının fakülteden geç iletilmesini’ gerekçe göstererek uzatmadı ve işten çıkardı.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, Rektör Ahmet Çamsarı’nın bildiriyi imzalayan diğer akademisyenlerin de görev süresini uzatmayacağını söylediği ve kendisine bunun hukuk dışı olduğunu hatırlatan akademisyenlere, “Bunun siyasi ve idari bir bedeli varsa da bunu ödemeye hazırız” dediği aktarıldı.

KURULDA OLUMLU KARAR ÇIKTI

Şener, üç yılda bir vermesi gereken görev süresi uzatma dosyasını, görev süresinin bitimi olan 13 Ocak 2016’dan yaklaşık bir ay kadar önce fakülteye teslim ettiğini belirtirken, kararla ilgili yargıya başvurup yürütmeyi durdurma isteyeceğini kaydetti.

Şener, “Jüri raporları zamanında geldi, fakat bu raporlar görevli olduğum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden rektörlüğe üç gün gecikmeyle gönderildi. Yönetim Kurulu 15 Ocak’ta toplanmış ve görev süremin uzatılması yönünde olumlu karar alınmış. Ama rektörlük 2-3 günlük süreyi gerekçe göstererek sözleşmemin yenilenemeyeceğine karar verdi” dedi.

‘DEVLET İÇİN SAKINCALI'
Birkaç akademisyenle birlikte rektörle yaptıkları görüşmeyi aktaran Prof. Dr. Mustafa Kalay, Çamsarı’nın kendilerine, “Akademisyenlerin bildirisi devlete karşı bir suçtur. Önemli olan devleti korumaktır, gerisi teferruattır. Bu bildiriyi imzalayanların cezasız kalmaması gerekir. Sizin gibi akademisyenlerin üniversitede bulunmaması gerektir. Bu devlet için sakıncalı” dediğini söyledi.

Kaynak: Birgun.net