BURCU CANSU

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından cadı avı ortamında bezdiriye uğrayanlardan biri de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter. Eğitim Sen Ankara Üniversiteler Şubesi yöneticiliği yaptığı dönemde de üniversite idaresinin tehditleriyle karşılaşan Yiğiter’e bu defa da gözetmenlik yaptığı bir sınav sırasında tuvalet molasına çıkmasıyla başlayan tartışma kapsamında soruşturma açıldı. Yiğiter hakkında önceki günlerde de, darbe girişimini ilk saatlerinde Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri haberleşme grubuna attığı e-postalarla kutlayan akademisyenin şikayetiyle soruşturma açılmıştı.

Tutanak krizi
25 Temmuz’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde gerçekleştirilen sınavı sırasında, gözetmen Dr. Cenk Yiğiter, sınav salonunda başka gözetmenlerin de görev yaptığı sırada tuvalete gitmek için birkaç dakikalığına sınav salonundan ayrıldı. Bu sırada salona gelen sınavı yapılan dersi veren akademisyen, Yiğiter’in salonda olmadığını görerek tutanak tutmak istedi. Tutanak tutmak isteyen akademisyen, Yiğiter’in salona dönmesiyle vazgeçti; Yiğiter ise bu olayı diğer gözetmenlerden öğrendi.
Olaydan haberdar olan Yiğiter, mensubu olduğu Ankara Hukuk Fakültesi akademik iletişim grubuna, konuyla ilgili bir bilgilendirme notu yolladı. Yiğiter bu notta, sınav görevlerinde idari olarak amirim sınavı yapılan dersin sorumlusu olan öğretim üyesi değil, dekanlıktır. Bu yaşımdan sonra da gidip kimseye ‘Çisim geldi, gidebilir miyim’ diye sormam. İlla gerekiyorsa bu konuda lavaboya gitmeden hemen önce bir dilekçeyi evrak kayda bırakırım sadece, o kadar. Salonda beni göremeyen öğretim üyesi tutanak tutmakta, konuyu idareye bildirmekte kendini tamamen özgür hissetmelidir” ifadelerini kullandı. Bu bildirimi yapmasının üzerinden çok süre geçmeden, Yiğiter hakkında bu defa da “Kamu görevlisine ve akademik nezakete yakışmayan beyanda bulunmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yiğiter ile hâlâ Ankara Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Erkan İbiş arasında, 2012’de de ‘sürgün tartışması’ yaşanmıştı. 2012’de, Rektörün üniversite personelini istediği yerde görevlendirmesi yetkisinin sınırlanması talebiyle İbiş’le toplantı yapan sendika temsilcileri arasında, Eğitim Sen yöneticisi Yiğiter de vardı.

Kaynak: Birgun.net