Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Barasu'nun avukatı Sercan Sakallı katıldı. Baransu da duruşmayı tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle takip etti.

Söz alan avukat Sakallı, "Basın Kanunu'nun 26. maddesine göre herhangi bir suçtan ayrım yapılmadan 4 ay içinde açılmayan davaların düşürülmesi gerekmektedir" dedi.

'nın bildirdiğine göre, son sözü sorulan Baransu da davanın düşürülmesine talep etti. Hakim Harun Dinç, yargılamanın bittiğini bildirerek, belirlenen süre içerisinde dava açılmadığı için davanın düşürülmesine karar verdi.

İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Taraf gazetesinin 13 Haziran 2013'deki nüshasında çıkan haberler üzerine MİT'in yayın yasağı talep ettiği ve suç duyurusunda bulunduğu belirtilmişti.

Baransu'nun, suçlamaları kabul etmeyerek, eyleminde suç unsuru oluşmadığını savunduğu iddianamede, şüphelinin belgelerin de devlet sırrı olmadığını ileri sürdüğü kaydedilmişti.

"Eylemde, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27/1 maddesinde yaptırım altına alınan Milli İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine taallük eden malumatın istihbal edilmesi ve 4. fıkrasında belirlenen ifşa suçunun yayın vasıtası ile işlemesi konusunun gerçekleştiği" ifade edilerek, Baransu'nun, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununa aykırılık" suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: Birgun.net