CHP Bakırköy İlçe Örgütü, Ensar Vakfı'nda ortaya çıkan çocuklara yönelik cinsel istismar ile ilgili panel düzenledi. Panele BirGün gazetesi Eğitim Muhabiri Serbay Mansuroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Sosyal Hizmet Uzmanı Kahraman Eroğlu, Pedagog Yusuf Ahmet Kulca ve Avukat Cansu Demir katıldı.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde 'Bir kereden çok şey olur' başlığıyla düzenlenen panelin moderatörlüğünü Avukat Efkan Bolaç üstlendi.

Gazeteci Serbay Mansuroğlu, panelde dört yıl devam eden çocuklara yönelik tecavüzün tek celsede üstünün kapatıldığını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yadımcısı Lale Karabıyık ise yaptığı konuşmada, Karaman'daki cinsel istismar iddiasını önce BirGün'den ve devamında diğer basın kuruluşlarından izlediklerini ve ardından harekete geçtiklerini anlattı.

Olayın ardından araştırma yaptıklarını dile getiren Karabıyık, dosyayı okuduklarında durumun içler acısı olduğunu farkettiklerini ifade etti.


Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu için sosyal bozulmaları takip ettiğine dikkati çeken Karabıyık, "Her ay bu verileri tutuyoruz. Çocuk istismarında, uyuşturucu bağımlılığında, boşanmalarda çok büyük artışlar var. Bu bir sosyal çöküntüdür" diye konuştu.

Karabıyık, kayıt dışı yurtların envanterinin çıkarılması, yasal olan yurtlarda ise bağımsız dış denetim olması gerektiğini dile getirdi.

Çocuk yaşta evliliklerin de bir çocuk istismarı olduğunu, Türkiye'de 181 bin çocuk yaşta gelin bulunduğunu belirten Karabıyık, "16 yaşın altındaki çocukların evlenmesi için izin amaçlı açılan 40 bin dava var" şeklinde konuştu.


Kaynak: Birgun.net