KEREM ERİŞKİN

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman arasındaki anlaşma ile Beşiktaş’a devredilmesi planlanan Yaşamköy Tesisleri, Bakırköy halkı ve CHP İl Yönetim Kurulunun yoğun tepkileri sonucu Bakırköy Belediyesinin denetiminde kaldı.

Konuyu yakından takip eden isimlerden CHP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Ünsal, BirGün’e açıklamalarda bulundu. Ünsal “Orası yirmi dönümlük bir arazi ve içinde büyük bir spor kompleksi mevcut. Üstelik bu tesislerden yararlananların büyük çoğunluğunu gelir düzeyi düşük olan çocuklar oluşturuyor. Bu alanın 10 yıllığına kiraya verilmesi halinde 10 yıl sonra buranın Beşiktaş’tan geri alınması imkansız denecek kadar güç. Dolayısıyla bunun sosyal belediyeciliğin bir gereği bu alanın Beşiktaş’a verilmesi parti politikasıyla ters düşmektir” diye konuştu.
Ünsal, Tesislerin Beşiktaş’a verilmesi ve Fikret Orman’ın bu olaydaki pozisyonuyla ilgili olarak “Bakırköy halkının bilinçli bir seçmen olması, Fikret Orman’ı tanımaları ve hükümete yakınlığını bilmeleri sebebiyle burada ağırlıkta olan CHP seçmeni ciddi oranda rahatsız oldu” yorumunda bulundu.

Kararlılık kazandı

Mahallelerdeki imza kampanyasını başlatanların CHP seçmeni olduğunu ama oraya siyasi görüş gözetmeksizin tüm Bakırköy halkının imza attığını vurgulayan Ünsal “ Sonuç olarak Bakırköy halkı kazandı, Bakırköy halkının kararlılığı kazandı” dedi. Ünsal, Yaşamköy Tesislerinin Beşiktaş’a verilmesinin artık imkânsız olduğunu düşündüğünü söyleyerek sözlerini noktaladı.Kaynak: Birgun.net