Efkan Ala, Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Eski İçişleri Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Efkan Ala, bakanlık görevinden ayrılmasına ilişkin, "Mahkeme kadıya mülk değildir. Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak amacıyla Erzurum'a gelen Ala, havalimanında Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı.

Ala, Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Makam, mevki için yola çıkmadıklarını ileri süren Ala, şöyle konuştu:

"Mahkeme kadıya mülk değildir. Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun. Biz elimizden geleni her platformda yapalım. Biz bir şey olmak için yola çıkmış insanlar değiliz, bir şey yapmak için yola çıkmışızdır. Bir şey yapmanın yolu da sadece makamlar mevkiler değildir. Türkiye'de yapılabilecek çok şey var. İnşallah hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizle, meclisimizle ve milletimizle birlikte bu ülkeyi biz 2023 hedeflerine taşıyacağız."

Kaynak: Birgun.net