CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı binada yaşanan "gizli kamera" skandalını Meclis'e taşıdı.

Skandal, Kültür Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ndeki kadınlar tuvaletine gizlice yerleştirilen kamerayı, kurumda çalışan bir kadın memurun yanıp sönen ışığı fark ederek bulmasıyla ortaya çıktı.

İddiaya göre, kamerayı tuvalete, kadınları gizlice izlemek için Genel Müdürlük'te bilirkişi olarak çalışan R.K. yerleştirdi. Ancak skandal kameranın bulunmasıyla bitmedi.

"AĞZINI AÇAN OLURSA İŞİNİ KAYBEDER"

Kamerayı bularak skandali ortaya çıkartan Bakanlık personelinin konuyu üstlerine iletmelerine karşın, Müsteşar Yardımcısı ile Genel Müdür ve Daire başkanlarınca, "ağzını açan olursa işini kaybeder" denilerek tehdit edildiği iddia edildi.

Bakanlık personelinin, tehditlere karşın polise başvurması üzerine, kamerayı yerleştirdiği iddia edilen R.K, gözaltına alınarak suçunu kabul etti. Savcılık makamına teslim edildiği, zanlı R.K'nm Adliye'de bilirkişi olarak çalıştığı dönemde de benzer bir suçlama ile karşılaştığı, bu suçlamanın ise örtbas edildiği ortaya çıktı. Hakkındaki iddialann adli makamlara intikal etmesinin ardından bir süre izne ayrılan R.K'nin, Genel Müdürlük'te görevli daire başkanları ve bir kısım memur tarafından,"Bu olayın duyulmasına izin veremeyiz. Eşi ve ailesi çok dindar! Hem kendisi, hem ailesi hem de parti rencide olur" denilerek yeniden görevine başlatılması skandala yeni bir halka ekledi.

Kaynak: Birgun.net