BİRGÜN / ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Erdoğan’ın açıklmalarının arkasında durup “CHP’li vekiller cezaevlerinde terror örgütü üyeleri ile görüşüyor” sözünü birkaç faklı noktada tekrar etmesi tepkilere neden oldu.

Eleştiriyi terörle ilişkilendiriyorlar
Bozdağ’a tepki gösterenlerden biri de CHP balıkesir Milletvekili Merhmet Tüm oldu. Mecliste basın toplantısı düzenleyen Tüm, “Bir tek adamın diktatörlüğü uğruna toplum kutuplaştırılıyor ve ayrıştırılıyor. Sürekli iç ve dış düşman yaratarak kendi saltanatlarını sürdürmek istiyorlar. Ülkemiz AKP’nin elinde hızla geri dönülmez kanlı bir sürece doğru yol almaktadır. AKP Kendisine yapılan her eleştiriyi Terörle şiddetle ilişkilendiriliyor. Herkesi terörle yan yana göstermek istiyor. Toplum AKP ‘nin yanlışları yerine terör ve şiddeti tartışıyor” diye konuştu.

Sorumlu Bozdağ olur
Bekir Bozdağ’ın tutuöununu provakasyona açık bir tutum olduğunu söyleyen Tüm, “Sizlerin ve Kamuoyunun huzurunda açıkça ifade ediyorum. Bekir Bozdağ Padişahtan emir alan “Adliye Nazırı” gibi davranmaktan bir an önce vazgeçmelidir. İftira attığı için bizlerden , yanlış ve yalan bilgi verdiği için Kamuoyundan derhal özür dilemelidir” dedi.

Mehmet Tüm görüşüne gittiği mahküm listesini de verdi

Gazeteciler; Can Dündar ve Erdem Gül, Akademisyen Esra Mungan.

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanlığı izni “MİT Tırları” diye bilinen davadan tutuklu yargılanan Askeri Personel, Mahmut Özcan, Hakan Gencer, Gültekin Mengü ve Halil İbrahim Köse.

Kaynak: Birgun.net