İstanbul Bahçelievler E-5 karayolu üzerinde, arkadaşının, kız arkadaşına evlilik teklifine destek vermek amacıyla yol ortasında drift olarak adlandırılan aracı kaydırma hareketi yapan kişi ''trafik güvenliğini tehlikeye sokma'' suçundan 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

'nın haberine göre, Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Zehir pişman olduğunu söyledi. Sanık Zehir savunmasında, arkadaşı Mesut Koçak'ın kız arkadaşına otobanda evlilik teklif edeceğini söyleyerek, kendisine "Aracını al gel" dediğini ifade ederek, ''Ben de gittim, 5-6 araçlık bir konvoy oluşturduk, Şirinevler istikametine doğru ilerlemeye başladık, Mesut Koçak trafiği durdurdu, kız arkadaşına evlilik teklifi yaptı. Ben de aracımla bir kaç kez bulunduğum yerde gaza hızlı basarak lastik yaktım. Lastiklerim yandı, bu suretle 4-5 dakika trafiğin akışını engelledik, yaptığıma çok pişmanım. Ben drift atmadım, ben gaza basarak ses çıkarıp lastiklerden duman çıkardım'' dedi.

Hakim Aysel Sevcan, sanık Mehmet Zehir'i ''trafik güvenliğini tehlikeye sokma'' suçundan 2 ay hapis cezasına çarptırarak, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasını 1 ay 20 güne indirdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mehmet Zehir'in 8 Ağustos 2015'te Bahçelievler E-5 kuzey yolu metrobüs durağı yanında 34 NLZ 85 plakalı aracıyla diğer arkadaşlarıyla konvoy oluşturdukları, şüphelinin konvoyda "drift atarak" trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirtilmişti.

İddianamede, Mehmet Zehir'in ''trafik güvenliğini tehlikeye sokma'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Kaynak: Birgun.net