MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Haziran’da olağanüstü tüzük kurultayını toplamaya hazırlanan muhalif kanat ile kongreye katılacak delegelere gözdağı verdi. Bahçeli, kaplumbağa örneği üzerinden cemaatin MHP’yi “Saklanacak bir merkez” haline getirmeyi planladığını iddia etti.

Bahçeli, önceki gün akşam partisinin Meclis grubu ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine Göksu Restoran’da iftar yemeği verdi. İki saat süren yemekte 1 Kasım’dan sonraki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, cemaatin bir aday üzerinden, MHP’yi saklanma yeri yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Muhaliflerin 19 Haziran’da yapacakları tüzük kongresinin yasal olmadığını belirten Bahçeli, “O kongreyi tanımıyorum. Bizim açımızdan yok hükmündedir. 10 Temmuz kararımıza karşın kongre yapmakta ısrar ederlerse, yasal hakkımızı ona göre kullanırız” diye konuştu.

CEMT KAPLUMBAĞA MİSALİ

Cemaatin kaplumbağa misali hareket ettiğini savunan Bahçeli şöyle konuştu:”Kaplumbağa bir tehlike anında önce başını, sonra ayaklarını kabuğunun içine saklar ve tehlike geçene kadar böyle bekler. Bu paralel yapı da aynı kaplumbağa gibi MHP’yi bir saklanma yeri ve merkezi haline getirmeyi amaçlıyor''

İHRAÇ GÖZDAĞI

Bahçeli, kendisinin 19 Haziran kongresine katılmayacağını da vurguladı ve “Teşkilat başkanım da katılmayacak. Benim, teşkilat başkanımın ve görevlendireceğim bir MYK üyesinin açılışını yapamayacağı bir kongre nasıl mümkün olur? Oraya katılan delegeler yol ayrımı yapmak zorunda kalacaktır. Yapacakları tercihleri göre haklarında disiplin süreci işletebiliriz. 10 Temmuz’da ise olağanüstü seçimli kongremizi yapacağız. Tüm aday arkadaşlar gelir katılır ve yarışırız. 15 bin arkadaşımız gelir o gün bayram havasında kongremizi yaparız” dedi.

Kaynak: Birgun.net