MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, açıklamasında, "Alman hükümeti kabullenmek istemese de, Türk milletinin tertemiz, şanlı ve soylu bir tarihi vardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Almanya Federal Meclisi'nin çarpık kararını kınamakta, bu vahim yanlıştan dönülmesini acilen beklemektedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle; "Almanya Federal Meclisi, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen sembolik ve skandal tasarıyı bugün onaylamış, diaspora tezlerinin yanında durmuştur. Bu karar sonucunda Türkiye-Almanya ilişkileri ağır bir yara almış, sonuç itibariyle karşılıklı güvensizlik derinleşmiştir. İki ülke arasında mazisi çok eskiye dayanan dostluk ve müttefiklik hukuku önemli düzeyde gölgelenmiş ve zedelenmiştir. Şerefli Türk tarihini çarpıtma ve saptırma yarışına Almanya'nın da katılmış olması büyük bir talihsizlik, gizlenemez art niyetliliktir. Almanya soykırım izi sürüyorsa, insanlığın ortak değer ve mirasına yönelik katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Tarihimizin hiçbir döneminde soykırım kirliliği yoktur, kaldı ki aransa bile bulunamayacaktır. Toplu cinayetler, toplama kampları, gaz odaları, vahşi kıyım ve infaz örnekleri; hepsinden mühimi Hitler caniliği kesinlikle Türk milletinin onurlu mazisinde görülmemiş, yaşanmamıştır."

"Almanya'nın kasti, kaba ve gerçekleri karalayan tutumu insanlık vicdanında kabul görmeyeceği gibi milletimiz nezdinde de hiçbir karşılığı ve inandırıcılığı olmayacaktır. Türkiye'nin dostluğu yerine Ermeni diasporasının yalan ve iftiralarını tercih eden Almanya'ya muhakkak surette en etkili cevap verilmelidir. Türk milletini töhmet altında bırakmak, küçük düşürmek, baskı ve dayatma altına almak bu ülkenin harcı olmadığı gibi haddi de değildir. AKP hükümeti Almanya Federal Meclisi'nin bu kararı karşısında en başta Geri Kabul Anlaşması olmak üzere, İncirlik'teki Alman askeri mevcudiyetiyle ilgili milli vicdanı rahatlatacak sorgulamaları hemen başlatmalı, gereğini etap etap yapmalıdır. Türk tarihini lekelemeye ve milletimize soykırımcı çamuru atmaya kalkan Almanya'nın diplomatik yaptırımlara uğratılması da ihmal edilmemeli, sürüncemeye bırakılmamalıdır. Alman hükümeti kabullenmek istemesede, Türk milletinin tertemiz, şanlı ve soylu bir tarihi vardır."

"Tarihimiz üzerinde oynamalar yoluyla spekülasyona kalkışmak tepeden tırnağa soykırım ve insanlığın yıkımında parmak izi bulunan ülkelerin boyunu aşacaktır.

Almanya'nın ne düşünüp hangi sonuca vardığı elbette değersiz ve önemsizdir. Başbakan Merkel'in Türkiye ile ilişkilerin kapsamlı ve güçlü olduğuna telaşla vurgu yapması aldatma ve istismardan öte bir anlam da taşımayacaktır. Utanacak bir geçmişimiz, boynumuzu bükecek bir yanlışımız, insanlığa karşı mahcup olacak eylem veya emelimiz hiç olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Türk milletinin özgüvenini kırmayı, tarihine yabancılaştırmayı, dününden koparmayı planlayan yerli ve yabancı çevreler amaçlarına ulaşamayacaklar, kazdıkları kuyuya eninde sonunda düşmekten de kurtulamayacaklardır. Sözde Ermeni soykırım cephesinde buluşan müfteriler koalisyonu hayal kırıklığı yaşamanın yanında Türklük ruh ve şuurundan hasretini çektikleri intikamlarını asla alamayacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi Almanya Federal Meclisi'nin çarpık kararını kınamakta, bu vahim yanlıştan dönülmesini acilen beklemektedir." ()


Kaynak: Birgun.net