İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın duruşması bugün başlıyor. Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00'da başladı. Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Dava da Batı Yakası isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor. Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay dava kapsamında tutuklu bulunuyor.

11.18 Katil Erkan Cinar 'savunmaya' başladı.

11.17 Bahadır'ın katilleri "susma haklarını kullanmayacaklarını,ifade vereceklerini" söylediler.

11.15 Dört sabıkası bulunan tutuklu sanıklardan katil Yahya Burak Ataç, "Sabıkanız var mı?" sorusuna, "Hayır!" cevabını verdi.

11.10 Hakim iddianameyi okuyor. İddianeme "Kasten adam öldürme, yaralama ve delilleri karartma" olarak sanıklara ayrı ayrı okunuyor.

10.55 Tutuklu sanıklardan katil Murat Topraktepe, Erkan Çınar, Yahya Ataç, Mert Nikalay ve diğer tutuksuz saldırganların kimlik tespiti yapılıyor.

10.45 Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Bahadır'ı katleden çete üyelerinin takım elbise giydiği belirtildi.

09.45 ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş "Bahadır'ı aramızdan çeteler aldı, sevgisizlik aldı, bu çürümüş düzen aldı. Katillerden hesabı mutlaka soracağız. Bugün bu hesap günlerinden biridir. Bu katiller öyle bir yargılansın ki hiçbir genç sokakta öldürülmesin" ifadelerini kullandı.

09.35 Bahadır'ın avukatı Ayhan Erdoğan: "Bu bir organize suç çetesidir. Ve bu suç çetesinin hep birlikte yargılanmasını istiyoruz."

Kaynak: Birgun.net