Haziran Hareketi ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi Bahadır Grammeşin ölümünün 1. yılında da unutulmadı. Akşam saatlerinde Kadıköy ÖDP ilçe binası önünde toplanan dostları, Grammeşin’in yaşamını yitirdiği Antikacılar Sokağı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Grammeşin'in saldırıya uğradığı noktaya karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Kardelen Özay, 'Bahadır'ın düşlediği Haziran Türkiyesi'ni aynı inanç ve kararlılıkla kuracağız" dedi.

Sık sık "Baho’ya sözümüz devrim olacak" sloganının atıldığı anmada konuşma yapan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Çiçek Çatalkaya “Katillerin ‘esnaf’ olmadığını biliyoruz. Onlar AKP iktidarının bu topraklara ektiği karanlık tohumların ürünü, onlar ‘benim esnafım gerektiğinde polistir, alperendir’ diyenlerin ürünü” diye konuştu.

Birleşik Haziran Hareketi adına konuşma yapan Haziran Yürütme Kurulu üyesi Burak Yücel ise konuşmasında “Bahadırları ve bahadır gibi düşünen yoldaşları çoğaltmaya söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bahadır'ın arkadaşlarından Canberk Gültekin ise, Bahadır'ı unutmayacaklarının ve katillerin peşini hiçbir koşulda bırakmayacaklarının altını çizdi.

Kaynak: Birgun.net