BARIŞ POLAT / EDİRNE

İstanbul Kadıköy'de 9 Mayıs 2015'te kadınları taciz edenlere engel olmak isterken çetelerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin ölümünün birinci yılında Edirne'deki mezarı başında anıldı.

Mezarı başında yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Başak Grammeşin, "Bu toprağın altında çocukluğum var. Bahadır'la birlikte anılarımızı, neşemizi de gömdük" dedi. Grmammeşin, "Bahadır kimseyi kırmadan yaşadı. Belki bizlerin onu kırdığı zamanlar olmuştur ama o kimseyi kırmadı. O, iyi bir öğretmendi. Odasına sığamayan bir öğretmen. Onu bizden alan karanlığın öğrencilerine tecavüz eden adına öğretmen sözünü yakıştıramayacağımız insanları var. Onu aramızdan alan karanlığı parçalamak bize düşüyor" diye konuştu.

ÖDP Başkanlar Kurulü Üyesi Önder İşleyen ise "Devrimci gençliğimizin en güzel çocuğuyla, en parlak yıldızımızla kucaklaşmaya geldik. Ona, omuz omuza kavga ettiğimiz meydanların sesiyle geldik" diye konuştu.

"Ona, birlikte yürüdüğümüz kampüslerin sesiyle geldik. Ona, memletin dört bir yanında süren kavgamızın şiiriyle geldik" diyen İşleyen şu ifadeleri kullandı: Kocaman ve büyük 1 yıl geçti onsuz. Onsuz bir yanımız hep eksik kaldı. Onun yokluğunda onunla yaşamayı öğrendik. Bahadır'ın saklamayı ve her yeni günde yeniden doğurmayı öğrendik. Saklamak, hatırlamak değil yalnızca. Onun hayata bıraktığı izleri an ve an çoğaltmak. O bizim üretken, yaratıcı ve kavgada inatçı saklımız oldu. O bizim aynı zamanda sığınağımız oldu, her zaman olduğu gibi. Canımız sıkıldığında, umutsuz ve kuvvetsiz düştüğümüzde başımızı onun omzuna yasladık, ona sığındık,ondan güç aldık. O bizimle her gün hayatın ve kavganın her bir noktasında yaşıyor. Onu bizden alan bu kirli ve karanlık düzen karşısında, Bahadır'ın temsil ettiği iyilikleri ve güzellikleri çoğaltarak direneceğiz. Ey üzerine gençliğimizi düşürdüğümüz kavganın en güzel çocuğu, ey göğümüzden eksilmeyen yumruklu yıldızımız sana söz oldun, ant oldun ki kavgan durmayacak. Biz kazanacağız!"

Kaynak: Birgun.net