9 Mayıs 2015'te Kadıköy'de, kadınları taciz edenlere engel olmak isterken çetelerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin ölümünün birinci yılında, Edirne'deki mezarı başında anıldı .

Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi Bahadır Grammeşin için ailesi, ÖDP, HAZİRAN Hareketi ve Gençlik Muhalefeti üyeleri mezarı başında anma gerçekleştirdi.

Anma için Şükrüpaşa İlköğretim Okulu'nun önünden Bahadır'ın mezarına sloganlar eşliğinde bir yürüyüş yapıldı.

Bahadır'ın Ablası Başak Grammeşin anmada yaptığı konuşmada "Bu toprağın altına çocukluğum var. Bahadır'la birlikte anılarımızı, neşemizi de gömdük. Bahadır kimseyi kırmadan yaşadı. Belki bizlerin onu kırdığı zamanlar olmuştur, ama o kimseyi kırmadı. O, iyi bir öğretmendi. Odasına sığamayan bir öğretmen. Onu bizden alan karanlığın öğrencilerine tecavüz eden adına öğretmen sözünü yakıştıramayacağımız insanları var. bahadır'ın hepimizle olduğu gibi, bir eğitimci olarak güzel çocuklarla güzel anılar biriktirdi. Onu aramızdan alan karanlığı parçalamak bize düşüyor. Yok efkar falan!" dedi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi ve HAZİRAN Yürütmesi'nden Önder İşleyen ise yaptığı konuşmada "Devrimci gençliğimizin en güzel çocuğuyla, en parlak yıldızımızla kucaklaşmaya geldik. Ona, omuz omuza kavga ettiğimiz meydanların sesiyle geldik. Ona, birlikte yürüdüğümüz kampüslerin sesiyle geldik. Ona, memletin dört bir yanında sürenjavgamızın şiiriyle geldik. Kocaman ve büyük 1 yıl geçti onsuz. Onsuz bir yanımız hep eksik kaldı. Onun yokluğunda onunla yaşamayı öğrendik. Bahadır'ın saklamayı ve her yeni günde yeniden doğurmayı öğrendik. Saklamak, hatırlamak değil yalnızca. Onun hayata bıraktığı izleri an ve an çoğaltmak. O bizim üretken, yaratıcı ve kavgada inatçı saklımız oldu. O bizim aynı zamanda sığınağımız oldu, her zaman olduğu gibi. Canımız sıkıldığında, umutsuz ve kuvvetsiz düştüğümüzde başımızı onun omzuna yasladık, ona sığındık,ondan güç aldık. O bizimle her gün hayatın ve kavganın her bir noktasında yaşıyor. Onu bizden alan bu kirli ve karanlık düzen karşısında, Bahadır'ın temsil ettiği iyilikleri ve güzellikleri çoğaltarak direneceğiz. Ey üzerine gençliğimizi düşürdüğümüz kavganın en güzel çocuğu, ey göğümüzden eksilmeyen yumruklu yıldızımız sana söz oldun, ant oldun ki kavgan durmayacak. Biz kazanacağız!" dedi.

Kaynak: Birgun.net