İstanbul Bağdat Caddesi'nde, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.’ye tecavüz eden Cengiz A.’nın yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olması, aile tarafından reddedildi. Ailenin avukatları, bakanlığı Ensar Vakfı’na arka çıktığı için istemediklerini belirtti. Mahkeme, bakanlığı davaya müdahil etti.

Cumhuriyet’ten Hilal Köse’nin haberine göre, Cengiz A.’nın 33 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması dün Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya ailesiyle gelen E.F.B., yaşadıklarını, “Tam evimin önünde, karşıya geçecekken, bıçağı karnıma dayadı” diye anlattı. E.F.B., Cengiz A.’nın sürekli “Seni delik deşik ederim” diye kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirtti. Savcı ısrarla, mağdur E.F.B.’ye “Organ soktuğundan emin misin” diye sordu.

"BAKANLIK MAĞDUR DEĞİL SUÇLU"

Ailenin avukatı Nuray Ünal, davaya müdahil olmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, mağdur değil suçlu olduğunu söyleyip müdahillik talebinin reddedilmesini istedi. Ünal, “Müvekkilim hakkında, gece sokakta olmasıyla ilgili yorumlar yapıldı. Bakanlık çıkıp ‘Benim vatandaşım 7-24 benim güvenliğim altındadır’ demedi. Aksine, iktidar, ‘mini etekli, gece sokağa çıkan, alkol alan kadınlar’ şeklinde nitelemelerle, ciddi tehdit unsuru oluşturmuş, bu suçların yaşanmasını körüklemiştir” diye konuştu. Avukat Efkan Bolaç da, “Çocuk tecavüzünün ardından ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanlığın katılmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

Mahkeme ise 6284 sayılı yasa gereği bakanlığın katılma talebini kabul etti.

"YAZILI OLARAK SAVUNMA YAPMAK İSTİYORUM"

Duruşma boyunca konuşmayan tecavüzcü Cengiz A., dava bitmek üzereyken suskunluğunu bozarak,“Uykusuzluk sorunum vardı. Hap kullanıyorum. Yazılı olarak savunma yapmak istiyorum” dedi.

Mahkeme duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 24 Ocak 2016 tarihinde saat 03.00 sıralarında evine giden E.F.B. kendisini takip eden bir kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırgan, E.F.B’ye tecavüz ettikten sonra para ve cep telefonunu alarak kaçmıştı.

Kaynak: Birgun.net