Suriye'nin Azez kentinden bu sabah yine Türkiye tarafına ateş açıldığı iddia edildi. PYD bölgesine sınırda konuşlu birlikler top atışı yapmaya başladı.

YPG, geçen hafta muhaliflerin kontrolünde olan ve ÖSO denetimindeki Azez'e birkaç kilometre uzaklıktaki Minnig Havaalanı'nı ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından YPG'liler, havaalanı çevresindeki köylerde de denetimi sağladı.

Cumartesi ve pazar günü PYD'nin ele geçirdiği bölgelerden Türkiye tarafına ateş açıldığı iddia edilerek, Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu topçu birlikleri YPG bölgesine top atışı yaptı.

TOP ATIŞLARI YENİDEN BAŞLADI

'nın geçtiği haberde, bu sabah saatlerinde yine PYD'nin denetimindeki bölgeden Türkiye tarafına ateş açıldığı, Suriye tarafından açılan ateşin, topçu birliklerinin konuşlu olduğu Akçabağlar ile Demirışık köylerini hedef aldığı iddia edildi.

'nın haberinde, ''Kimsenin yaralanmadığı saldırı sonrası teyakkuz durumundaki birlikler, ateşin açıldığı Minnig Havaalanı ile yakınındaki Şavarikat Köyü'ndeki bazı mevzileri Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Top atışları nedeniyle yankılanan sesler, duyulduğu Kilis kent merkezinde heyecana yol açtı. Aralıklarla PYD denetimindeki bölgeye top atışları devam ediyor. '' denildi.

Kaynak: Birgun.net